5 sexy videos… not!

Η σχέση των video clips με το sexy attitude είναι πολύ παλιά ιστορία. Αναλόγως με το τι θεωρείτε sexy σε κάθε δεκαετία και ποια είναι τα πρότυπα, όλα έχουν περάσει από τα μουσικά videos: το μισάνοιχτα χείλη, το πετάρισμα των ματιών, τα σκισμένα ρούχα, τα άσπρα φανελάκια και τα στενά jean παντελόνια, οι βρεγμένες κοπέλες που πλένουν μηχανές, αυτοκίνητα και γενικότερα ότι βρεθεί στο διάβα τους.

Όσο όμως σκηνοθέτες, ερμηνευτές και στελέχη δισκογραφικών προσπαθούν να κάνουν ένα νέο sexy αποτέλεσμα, υπάρχουν και οι φορές που κάτι – ή όλα – πάνε στραβά και το αποτέλεσμα είναι αν όχι γλυκανάλατο, σίγουρα πολύ αστείο. Τα videos που ακολουθούν είχαν όλη την καλή διάθεση για ένα sexy αποτέλεσμα, όμως προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fan του ρητού “η προσπάθεια μετράει”. Και όπως θα έλεγε και η τραγουδίστρια του πρώτου μας βίντεο… “It’s aMADeus bitch!”

Britney Spears “Gimme More”

Παρόλο που πλέον είναι κοινή παραδοχή πως το “Blackout”, το album που έφτιαξε η Britney την εποχή που κατέρρεε, ήταν το καλύτερο της, τα videos του δυστυχώς δεν είναι η καλύτερη στιγμή της. Η απόφαση του τι είναι χειρότερο σε αυτό το video είναι αρκετά δύσκολη: είναι η σκηνοθεσία της κάμερας που μοιάζει να βγήκε από κανάλι της ανατολικής Ευρώπης; Η χωρίς σκέψη storyline τύπου Jekyll και Hyde; Το pole dancing της Britney μερικούς μήνες μετά την ψυχολογική της κατάρρευση με εμφανή σημάδια πάχους και κυτταρίτιδας (που ακόμα και το διχτυωτό καλσόν δεν μπόρεσε να κρύψει); Ή μήπως οι φτηνές περούκες; Ότι και να φταίει όλο το video είναι μια απόδειξη πως η έλλειψη πνευματικής υγείας δεν είναι sexy.

Another Level “Freak Me”

Παίρνεις τέσσερα αγόρια, τα βάζεις να ποζάρουν σαν να κάνουν φωτογράφιση για ρούχα καταλόγου δεύτερης διαλογής. Τα ντύνεις με τέτοια ακριβώς ρούχα για να ενισχύσεις το concept. Τα βάζεις σε ένα ασανσέρ το οποίο έχει θέματα φωτισμού και τους λες να κοιτάζουν επίμονα τον φακό. Το ασανσέρ τα βγάζει σε ένα εξίσου χάλια φωτισμένο club, που μοιάζει και με υπόγεια διάβαση και βάζεις ανθρώπους να κάνουν χορευτικά που θυμίζουν το dance party στις κατακόμβες της Zion στο δεύτερο Matrix. Αποτέλεσμα; Το βλέπουμε και δεν ξέρουμε αν το εννοούν ή μήπως κάποιος έριξε κάτι στο ποτό μας.

Mariah Carey “Loverboy”

Με ένα καυτό σορτσάκι και ένα top που οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να το περιγράψουν, η Mariah το παίζει tough με το να δίνει το έναυσμα για κόντρες αυτοκινήτων μπροστά από διαφημιστικές πινακίδες με λέξεις όπως “glitter”. Σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, σε όλη την διάρκεια έχει ένα βλέμμα που αποτελεί απόδειξη πως οι τρελές αγελάδες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας, συνοδευμένο από ένα χαμόγελο τόσο ψεύτικο και ανησυχητικό που το μόνο που μπορείς να σκεφτείς κοιτάζοντας το είναι πως μάλλον ζητάει βοήθεια (aka ψυχοφάρμακα).

Cher “If I Could Turn Back Time”

Ω Cher, μόνο ο πλαστικός σου χειρούργος ξέρει πόσο πολύ προσπάθησες να φέρεις εις πέρας τον τίτλο του τραγουδιού σου. Στα του video: ένας στόλος από ναύτες ζητωκραυγάζει για μια 40άρα-plus που είναι ντυμένη στην καλύτερη σαν τραβεστί που κάνει πεζοδρόμιο. Μια ολίγον τι gay φαντασίωση της εποχής του, τίγκα στις λευκές στολές και τους ναύτες που με πολύ αρρενωπό τρόπο φωνάζουν σε μια trans που ακουμπά να ξαποστάσει πάνω σε μεγάλα κανόνια… Όμως ακόμα και έτσι δεν λειτουργεί καθώς η trans είναι στην πραγματικότητα μια φυσική γυναίκα. Και μόνο από το concept το video δεν είχε καμία ελπίδα.

Spin Doctors “Two Princes”

Ok κανείς προφανώς δεν προσπαθεί να το παίξει sexy εδώ, ειδικά κοπιάροντας το look του Cobain των Nirvana, όμως το όλο πράγμα είναι τόσο λάθος που αυτή η μπάντα κάνει τους Coldplay να μοιάζουν με σκληροτράχηλους ροκάδες. Εθνικόφρονα μηνύματα, πλεκτά σκουφάκια και άλλα είδη ρουχισμού, χαζά τριμαρισμένα γένια. Πόσα ακόμα unsexy στοιχεία μπορεί να δει κανείς σε 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα;

aMADeus, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *