5 σειρές που θυμίζουν “Game of Thrones”

Μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες…

Το Game of Thrones έφερε ιστορικές αλλαγές στην τηλεόραση και στις παραγωγές των σειρών που ακολούθησαν. Το τέλος του δεν ήταν σίγουρα αυτό που περίμεναν οι fans του, όμως δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια σειρά. Συγκρίσεις πολλές. Μερικές από αυτές; Οι παρακάτω σειρές δεν αποτελούν ακριβώς σύγκριση με το Game of Thrones αλλά σίγουρα εμπεριέχουν κάποια στοιχεία που φέρνουν στο GoT

Vikings (6 σεζόν)

 

Με αρκετές μάχες και πολιτικά παιχνίδια εξουσίας δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα αυτή καθώς υπάρχει συχνά σύγκριση ανάμεσα στο Viking και το GoT.

Υπόθεση

Η σειρά βασίζεται στον διάσημο – για τους Σκανδιναβούς – μύθο του βασιλιά των Viking Ragnar Lodbrok, ο οποίος ξεκίνησε από αγρότης για να μεταμορφωθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Αγγλίας και της Γαλλίας.

The Witcher (2 σεζόν)

 

Το The Witcher διαδραματίζεται στη νεό ιστορική εποχή και έτσι αυτόματα μπαίνει σε σύγκριση. Αν σας αρέσουν τα μεσαιωνικά στοιχεία με υπερφυσικά πλάσματα είναι η τέλεια επιλογή.

Υπόθεση

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Geralt of RIvia, ενός μεταλλαγμένου κυνηγού τεράτων με υπερδυνάμεις, τις οποίες ανέπτυξε ως παιδί μέσω μιας επικίνδυνης τελετής με αυξημένο επίπεδο θνησιμότητας. Οι Witchers όπως ονομάζεται η κάστα που ανήκει, επιλέγει νεαρά ορφανά κυρίως αγόρια, τα οποία αν επιβιώσουν της μύησης, εκπαιδεύονται στην άσκηση μαγείας και στη χρήση όπλων, ζώντας αρκετά χρόνια παραπάνω από έναν κανονικό άνθρωπο. Εξαιτίας ωστόσο της μετάλλαξής τους, δεν είναι τόσο ευπρόσδεκτοι στην ευρύτερη ήπειρο (The Continent), καθώς η μαγεία τους από πολλούς θεωρείται απρόβλεπτη και προκαλεί φόβο. Ουσιαστικά είναι ένα «αναγκαίο κακό» που θα τους απαλλάξει από το πρόβλημα των τεράτων που μαστίζει την ευρύτερη επικράτεια. Ως εκ τούτου, είναι συνήθως μοναχικοί περιπλανώμενοι που ψάχνουν δουλειά ως μισθοφόροι σε χωριά και πόλεις.

The Tudors (4 σεζόν)

 

Αν απολαύσατε τα πολιτικά παιχνίδια και σκάνδαλα του GoT σίγουρα αυτή η σειρά είναι για εσάς, μια σειρά με επίκεντρο την βασιλεία του βασιλιά Ερρίκου Η’.

Υπόθεση

Η σειρά περιγράφει τη γεμάτη με ίντριγκες ζωή του Ερρίκου 8ου Τύδωρ απο το χρόνο που ανέλαβε το θρόνο της Αγγλίας μέχρι και το θάνατό του, δηλαδή απο το 1518 μέχρι το 1540. Ένας Βασιλιάς γεμάτος πάθη,γοητεία, με μανία για εξουσία αλλα και γεμάτος δίψα για έρωτα.Κατά τη περίοδο της βασιλείας του, η οποία ήταν γεμάτη απο προδοσίες και απάτες, παντρεύτηκε 6 γυναίκες και έκανε 3 παιδιά τα οποία ειναι πρόγονοι της σημερινής βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

The Crown (4 σεζόν)

 

Τα κοινά σημεία της σειράς The Crown με το GoT είναι οι καλό γραμμένοι διάλογοι, τα πλούσια εσωτερικά σκηνικά των παλατιών αλλά και τα υπέροχα κουστουμια της.

Υπόθεση

Η σειρά εστιάζει στη ζωή της βασίλισσας από τα πρώτα της βήματα, το γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τη στέψη μέχρι την έντονη σχέση της με την αδερφή της Μαργαρίτα και την συνεργασία της με τον πρωθυπουργό Winston Churchill.

The Walking Dead (11 σεζόν)

 

Οι ομοιότητες με το The Walking Dead δεν είναι η εποχή ή το θέμα της σειράς. Σαν το GoΤ, έτσι και εδώ, κάνεις χαρακτήρας δεν είναι ασφαλής. Εδώ επίσης έχουμε Walkers που μπορεί σαν τους White Walkers αλλά είναι εξίσου τρομακτικοί.

Υπόθεση

Ο Rick ξυπνάει από κώμα στο νοσοκομείο και ανακαλύπτει ότι έχει εισέλθει σε μια νέα τρομακτική πραγματικότητα. Οι walkers/περιπατητές έχουν κατακλύσει τους δρόμους και λαχταρούν ζωντανά θηράματα. Ο ήρωας ψάχνει τη σύζυγό του, Lori και τον γιο του, Carl και κατευθύνεται προς την Atlanta σε αναζήτηση προστασίας. Εκεί έρχεται σε επαφή με μια ομάδα επιζώντων και επανασυνδέεται με την οικογένειά του και τον φίλο του, Shane. Όσα μέλη της ομάδας έχουν καταφέρει να επιβιώσουν καταλήγουν στο Κέντρο Ελέγχου Νόσων, όπου ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία απέναντι στην απειλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *