20 Δεκεμβρίου 2012: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης - Mad TV
MUSIC NEWS

20 Δεκεμβρίου 2012: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης

20 Δεκεμβρίου 2012: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θέλουν να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από την εκστρατεία “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”, ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο σε όλες τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Οι “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”, ένα μήνα μετά την έναρξη της εκστρατείας, βρίσκονται σε περισσότερα από 1.200 φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, από την Ορεστιάδα μέχρι την Κάρπαθο, διαμορφώνοντας έναν μοναδικό χάρτη αλληλεγγύης που διαρκώς εξαπλώνεται χάρη στους φαρμακοποιούς εκείνους που επιλέγουν να συμμετέχουν στην εκστρατεία αφιλοκερδώς.

“Ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι διαθέτει ταχύτατα κοινωνικά αντανακλαστικά αφού αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία και την έκανε δική του υπόθεση”, διαπιστώνει ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, Χρήστος Χρήστου. “Περισσότεροι από 1.200 φαρμακοποιοί μέχρι τώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διαθέτουν αφιλοκερδώς τις Παστίλιες ενώ το δίκτυο αλληλεγγύης μεγαλώνει καθημερινά καθώς οι φαρμακοποιοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι και η δική τους συμβολή στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη”.

Ο Αχιλλέας Τζέμος, υπεύθυνος της εκστρατείας “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δηλώνει “Είναι συγκινητικό να λαμβάνεις μηνύματα από εκατοντάδες ανθρώπους, από κάθε άκρη της Ελλάδας, που θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε όσους είναι αποκλεισμένοι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να απαλύνουν τον πόνο τους αγοράζοντας τις Παστίλιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις δε, που οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που παρακινούν τον φαρμακοποιό της γειτονιάς τους να τοποθετήσει τις Παστίλιες. Μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση αισθημάτων αλληλοϋποστήριξης σε μια κοινωνία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, μόνο αισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να μας γεμίζει”.

Υπενθυμίζεται ότι οι “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” είναι καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, προς μόλις 1,60 ευρώ. Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο (Κόστος παραγωγής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% 0,19€). Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να παραγγείλουν τις “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” με ένα απλό τηλεφώνημα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο 210 5 200 500.

“Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι μια μεγάλη ιδέα σε ένα μικρό κουτί” καταλήγει ο κ. Χρήστου. “Εμείς τις παίρνουμε και κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βάλαμε στόχο να προκαλέσουμε στη χώρα μας μια μεγάλη “επιδημία” αλληλεγγύης, γεγονός που διαπιστώνουμε από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της εκστρατείας από όλους τους τομείς – τους πολίτες , το δίκτυο των φαρμακοποιών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και τα ΜΜΕ που μεταδίδουν τα μηνύματα της εκστρατείας. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να μη γιατρευτούμε ποτέ από αυτή την “επιδημία” αλληλεγγύης!”

Νέα ραδιοτηλεοπτική καμπάνια με πρωταγωνιστή-έκπληξη και εκδηλώσεις για την εβδομάδα αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των πολιτών

Με αφορμή την Ημέρα της Αλληλεγγύης, στις 20 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και η καινούρια τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια της εκστρατείας, που αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς σε αυτή πρωταγωνιστεί μια προσωπικότητα-έκπληξη, ένας διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός με έντονη κοινωνική δράση που απευθύνει έκκληση, ακόμα και στα ελληνικά, σε όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο. Η απάντηση για τον πρωταγωνιστή-έκπληξη θα δοθεί στο επίσημο site της εκστρατείας pastilies.gr, συμβολικά, την Πέμπτη 20.12, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης,.

Επίσης στο πλαίσιο της Ημέρα Αλληλεγγύης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινάνε στα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα μια “εβδομάδα αλληλεγγύης” από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην εκστρατεία, εκφράζοντας τι σημαίνει για τον ίδιο “αλληλεγγύη για τον πόνο του άλλου”. Σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στο blog της εκστρατείας: pastilies.msf.gr. Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων “Η Αθήνα Γιορτάζει”, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσκαλούν τους πολίτες να φωτογραφηθούν για τον “τοίχο της αλληλεγγύης” τους. Επίσης με τη βοήθεια εθελοντών και πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με κουτάκια από “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” με στόχο να σταλθούν 2013 μηνύματα αλληλεγγύης στους “ξεχασμένους” και αποκλεισμένους από την περίθαλψη ασθενείς.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MUSIC NEWS

More in MUSIC NEWS

Νατάσα Θεοδωρίδου πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη Drive In

Η Νατάσα Θεοδωρίδου πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη Drive In συναυλία στην Ελλάδα!

Asteropi ChainaJune 4, 2020
Κατερίνα Στικούδη «Διαφέρει

Η Κατερίνα Στικούδη «Διαφέρει» στο νέο της τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε!

Asteropi ChainaJune 2, 2020
Κωνσταντίνος Αργυρός «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του YouTube

O Κωνσταντίνος Αργυρός «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του YouTube σε λίγες ώρες!

Asteropi ChainaJune 1, 2020
SNIK κατέκτησε για ακόμα μια φορά την κορυφή του YouTube

O SNIK κατέκτησε για ακόμα μια φορά την κορυφή του YouTube!

Asteropi ChainaMay 29, 2020
O V από τους BTS σπάει το ρεκόρ των 8 χρόνων του PSY με το Gangnam Style!

O V από τους BTS σπάει το ρεκόρ των 8 χρόνων του PSY με το Gangnam Style!

Asteropi ChainaMay 26, 2020
DJ Stephan iLLEOo και Madclip

DJ Stephan, iLLEOo και Madclip προβλέπουν ότι θα έχουμε ένα “Cruel Summer” και το YouΤube τους αποθεώνει!

Asteropi ChainaMay 25, 2020
H Stefania απέδειξε με την εμφάνισή της στο show “Europe Shine Α Light” ότι ήρθε για να μείνει! Έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο της Ελληνικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής.

H Stefania απέδειξε με την εμφάνισή της στο show “Europe Shine Α Light” ότι ήρθε για να μείνει!

Asteropi ChainaMay 17, 2020
Η Έλενα Παπαρίζου έστειλε το δικό της μήνυμα στους Ευρωπαίους μέσα από το “Europe Shine A Light”!

Η Έλενα Παπαρίζου έστειλε το δικό της μήνυμα στους Ευρωπαίους μέσα από το “Europe Shine A Light”!

Asteropi ChainaMay 17, 2020
O Sandro εμψύχωσε τους ήρωες της πρώτης γραμμής ενάντια στον κορονοϊό στο “Europe Shine A Light”

O Sandro εμψύχωσε τους ήρωες της πρώτης γραμμής ενάντια στον κορονοϊό στο “Europe Shine A Light”!

Asteropi ChainaMay 17, 2020