18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE

18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE

“Αποφασίσαμε να κάνουμε και πάλι Φεστιβάλ… επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε τη λέξη κρίση και να ζούμε σαν ήρωες ταινιών καταστροφής… επειδή το “Αγάπη” του Χάνεκε είναι απείρως καλύτερο απ’όλες τις ταινίες καταστροφής που έχουν γυριστεί… επειδή αυτές οι ταινίες καταστροφής (οι “επίσημες” εννοώ) καταστρέφουν την καθημερινότητά μας… επειδή η καθημερινότητά μας βγαίνει συνεχώς έξω από τα όρια καταστροφής… επειδή όλων των ειδών τα όρια υπάρχουν απλώς για να παραβιάζονται… επειδή κι εμείς υπάρχουμε πέρα και έξω από τα όρια πασχίζοντας να ισορροπήσουμε… κι επειδή το σημείο “που πάνω σ’αυτό ισορροπείς και υπάρχεις”, δεν το έχουμε βρει ακόμα”. “Αποφασίσαμε να κάνουμε και πάλι Φεστιβάλ. Τίποτε δεν ήταν εύκολο. Τίποτε δεν ήταν όπως παλιά”. Έξω – στις διαδρομές ενός κόσμου που ήδη είχε αλλάξει – η πραγματικότητα εξαντλούσε κάθε ζοφερή φαντασία και μέσα μας μια (διαφορετική πια) φαντασία διεκδικούσε την αληθινή πραγματικότητα. Την ακολουθήσαμε, την κανακέψαμε, την αγαπήσαμε, τη ζήσαμε ολόκληρη – σε κάθε τρομακτική ή γοητευτική της λεπτομέρεια”. Κάπως έτσι λοιπόν, ειλικρινά και παθιασμένα, ξεκίνησε η φετινή Συνέντευξη Τύπου του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, με την Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Κα Μαρία Μπόμπολα, να είναι παρούσα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Κο Ορέστη Ανδρεαδάκη, να παρουσιάζει σύντομα αλλά περιεκτικά όλο το πρόγραμμα ταινιών που αναμένεται να μονοπωλήσουν το κινηματογραφικό ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Αθήνας, από τις 19 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε την COSMOTE, τον μεγάλο χορηγό του Φεστιβάλ, αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς της διοργάνωσης, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια όλων των οποίων τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει στηθεί, ευχήθηκε σε όλους καλό φεστιβάλ και μας αποχαιρέτησε με το υπέροχο ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη, “Το Πρωί και το Βράδυ”, αποδίδοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη του φεστιβάλ για το αγαπημένο μας σινεμά και το ρεαλισμό ή τον σουρεαλισμό που αυτό αντανακλά.

Κι επειδή οι χορηγοί δεν είναι μόνο “λογότυπα πάνω στις αφίσες, αλλά αληθινοί και πολύτιμοι συνεργάτες”, ας τους αναφέρουμε κι ας τους τιμήσουμε: το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, το Ινστιτούτο Γκαίτε, την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, το Japan Foundation, το Στούντιο Νικάτσου, την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, τη Νορβηγική Πρεσβεία της Ελλάδας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, την Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, τις εταιρείες SONY, Zolotas, T.G.I. Friday’s, τη Chevrolet και τη Dewar’s.

Πληροφορίες:
Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών
Γραφείο Τύπου
τηλ. +30 210 6061689
email: oplakias@aiff.gr
url http://www.aiff.gr

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, www.cinemag.gr

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.

Παρακαλούμε θερμά να αναφέρετε το φεστιβάλ με το πλήρες όνομά του, “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας COSMOTE”

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
COSMOTE
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ – WWW.CINEMAG.GR
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
GOETHE INSTITUT
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
JAPAN FOUNDATION
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΝΑΔΑ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΙΑΝΟΣ – ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ZOLOTAS
SONY HELLAS
TGI FRIDAYS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
CHEVROLET

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
DEWAR’S

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

MEGA
TV5 MONDE
MAD TV
MAD RADIO
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
SENTRA FM
KOSMO 93,6
BEST 92,6
ΕΝ ΛΕΥΚΟ
DAILYMOTION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *