10 XΡΟΝΙΑ REWORKS – REWORKS 2014

10 XΡΟΝΙΑ REWORKS – REWORKS 2014

INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL 17 & 19-21 SEPTEMBER THESSALONIKI, GREECE

To Διεθνές μουσικό φεστιβάλ Reworks επιστρέφει γιορτάζοντας τα 10 του χρόνια ! Με επετειακή διάθεση, το Reworks ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ, παρουσιάζοντας τις νέες μουσικές τάσεις και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα τριήμερο που θα ταρακουνήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος το Reworks γιορτάζει. Και προσδοκά σε αυτή του την έκδοση να καταστήσει την Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό.

Συνεχίζοντας να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει σταθερά, για πρώτη χρονιά η 10η έκδοση του φεστιβάλ θα διαρκέσει 4 ημέρες!

Με αφετηρία την Αθήνα τον Μάρτη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια η 10η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 19 – 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη λοιπόν θα ξεχωρίσουν στο Reworks η Jessie Ware, o Fritz Kalkbrenner και ο Max Richter, τρία ονόματα τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι καλλιτέχνες.

H Jessie Ware για πολλούς η νέα Sade, το παιδί-θαύμα Fritz Kalkbrenner από το Βερολίνο, αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, ο πρωτεργάτης της μοντέρνας κλασσικής μουσικής Max Richter, ο θρύλος της Γερμανικής Techno Ben Klock, θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Dennis Ferrer, Magda και την εκλεκτική Nina Kraviz. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην Ελλάδα οι Henrik Schwarz, The Field, o Barker, αλλά και η Fortuna recs. Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2014 είναι:

Jessie Ware (Island Recs, Ην.Βασίλειο)

Fritz Kalkbrenner (Suol, Γερμανία)

Max Richter (Deutsche Grammophon, Γερμανία / Ην.Βασίλειο)

Nina Kraviz (Rekids, Ρωσία)

Ben Klock (Ostgut Ton, Γερμανία)

Dennis Ferrer (Objektivity, Η.Π.Α)

Henrik Schwarz (Innervisions, Γερμανία)

Heidi (Jackathon Jams, Καναδάς)

Magda (Items & Things, Η.Π.Α)

The Field (Kompakt, Σουηδία)

Nightmares on Wax (Warp, Η.Βασίλειο)

Alix Alvarez (Ovum, Η.Π.Α)

Barker (Ostgut Ton, Ην.Βασίλειο)

Ison (Noir Music, Ελλάς)

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

Stassy (Watergate, Ελλάς)

Αnd.id (NON/Mobilee, Ελλάς)

Fortuna Records Showcase (Fortuna, Ισραήλ)

Viton (Playground, Ελλάς)

DreaMachinery (Republic, Ελλάς)

Darktom (NON, Ελλάς)

George Adi (NON, Ελλάς)
Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 10η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 4 ημέρες (17 και 19- 21 Σεπτεμβρίου).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους, τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.
«We Define our Future» και φέτος…

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματά της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό. Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

To Reworks στο Instagram

Στο Instagram του Reworks και με hashtag #reworks μπορείτε όλοι να ανεβάσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες από τα φεστιβάλ Reworks που πέρασαν, όπως τα ζήσατε εσείς. Γιατί φέτος… βλέπουμε το Reworks Festival με τα δικά σας μάτια!

Προπώληση εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σαςonline από την ιστοσελίδα www.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων:

– Εισιτήριο τριημέρου (19,20 & 21.9.2014): 50 ευρώ (περιορισμένος αριθμός _500 εισιτήρια)
– Μονοήμερο εισιτήριο Παρασκευής 19.9.2013 (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα): 13 ευρώ προπώληση_ 17 ευρώ ταμείο
– Μονοήμερο εισιτήριο Σαββάτου 20.9.2014 _Μύλος: 26 ευρώ προπώληση_ 31 ευρώ ταμείο
– Μονοήμερο εισιτήριο Κυριακής 21.9.2013_ THE MET HOTEL Rooftop: 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός _100 εισιτήρια)

Στο παρακάτω βίντεο θα απολαύσετε στιγμές από το Reworks 2013
http://www.youtube.com/watch?v=Rl0mF6gYmbk

Mάθετε περισσότερα στο:
http://www.reworks.gr/

rws-2014-final

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *