10 απλά πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα βάρος

Τελικά είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις!


 

 

Λένε πως για να μην καταπίνεις τις μπουκιές σου με μισή καρδιά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Ναι, ξέρω, εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο έτσι μπορείς να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος.

Αν έχεις κάνει έστω και μια φορά δίαιτα, ξέρεις πως τα κιλά που – ίσως- χάσεις θα ξαναέρθουν πίσω ΄ (Το ξέρω, το δοκίμασα, δεν ωφελεί).

Έκατσα λοιπόν και το σκέφτηκα, και βρήκα τους 2-3 -4… 10 τρόπους που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου, για απώλεια βάρους.

Και έτσι, για να μην λες, θα το προσπαθήσω κ εγώ μαζί σου.

swift

1.Κάνε πρόγραμμα

Λογικό είναι, αν πεινάς και δεν έχεις τίποτα στο ψυγείο σου, να παραγγείλεις ότι να ‘ναι. Κάνε ότι κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι και κάτσε σκέψου, μια φορά την εβδομάδα, 5-6 φαγητά που θες να φας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να προγραμματίσεις τα ψώνια σου, και επειδή θα τα σκεφτείς όλα μαζί, θα σου φανούν πολλά και θα κάνεις πιο υγιεινές επιλογές.

 

2.Προετοίμασε τα υγιεινά σνακ

Ότι θα σε πιάσει λιγούρα το ξέρεις. Θα θες να τσιμπήσεις κάτι, το βράδυ, την ώρα των διαφημίσεων, την ώρα που ανοίγεις το ψυγείο και περνάς από έλεγχο όλα τα τάπερ. Ένα θα σου πω. Κρύψε τα «κακά» σνακ. Καταχώνιασε τα πατατάκια στο πάνω ράφι πίσω – πίσω. Βγάλε μερικά φρούτα από το ψυγείο και κράτα τα σε ένα μπολ στο τραπέζι της κουζίνας. Καθάρισε μερικά καρότα και κράτα τα έτοιμα σε ένα τάπερ, μπροστά- μπροστά, στο ψυγείο. Αν είναι να πάρεις έξτρα θερμίδες τουλάχιστον να έχουν θρεπτική αξία.

lunchbox-with-snacks

 

3.Κράτα «λογαριασμό»

Δεν εννοώ τις θερμίδες. Εννοώ κράτα σε ένα μπλοκάκι ή στο κινητό σου, μια λίστα με όσα τρως όλη μέρα. Σημείωσε τα σνακς, σημείωσε το φαγητό, τα φρούτα, το σοκολατάκι από το γραφείο για τα γενέθλια της συναδέλφου. Όλα. Ακόμα και πόσα ποτήρια – λίτρα νερό, χυμό, αναψυκτικό ήπιες. Θα ξαφνιαστείς με αυτό που θα ανακαλύψεις (Μια εφαρμογή όπως η «My diet food tracker – photo food journal» ίσως βοηθήσει).

 

δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *