Φουλ από μπάλα, «γκάφες» και προκλήσεις

Λίγες ώρες απέμειναν από την τελετή έναρξης (23:00 ώρα Ελλάδας) των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αλλά ουσιαστικά η διοργάνωση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες, με τα τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών. Πάντως, αυτές τις μέρες δεν έχουν λείψει ούτε οι «γκάφες» των διοργανωτών, αλλά ούτε και οι προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Μόλις μία μέρα μετά το λάθος στις σημαίες στο παιχνίδι Βόρεια Κορέα-Κολομβία για το γυναικείο ποδόσφαιρο (έβαλαν στα μάτριξ σημαία της Νότιας Κορέας), ήρθαν ακόμα δύο λάθη. Το πρώτο ήταν η καταγραφή του Ουαλού ποδοσφαιριστή της Μεγάλης Βρετανίας, Τζο Αλεν, ως Αγγλος, με την οργανωτική επιτροπή να ζητάει συγνώμη από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και να τονίζει πως θα διορθωθεί άμεσα το λάθος. Το δεύτερο λάθος αφορά την Ουκρανία, μιας και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε τα παράπονά τους προς τους διοργανωτές, μιας και στα βιογραφικά ορισμένων αθλητών της, η Ουκρανία καταγράφεται ως… επαρχία της Ρωσίας αντί για ανεξάρτητο κράτος!

Την ίδια ώρα, οι προκλήσεις προς την Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν. Η εφημερίδα «Sun» έχει σε ένα άρθρο της μία φωτογραφία της Βίκυς Αρβανίτη να κρατάει μία μπάλα βόλεϊ κάτω από τα πόδια της και ο αρθρογράφος γράφει στη λεζάντα: «Ελα αγάπη μου… Σπρώξε λίγο ακόμα και θα τα καταφέρεις να το βγάλεις», παρομοιάζοντας τη στάση της με γυναίκα έτοιμη να γεννήσει, ενώ συνεχίζει: «? εκτός από την… πίσω όψη της, έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της 300.000 λίρες, ένα ποσό με το οποίο μπορεί να αγοράσει την Ελλάδα και ίσως ένα κομμάτι από την Κύπρο». Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό προκλητικό σχόλιο, μιας και σε ανάλογες προκλήσεις προχώρησαν και δύο αθλήτριες, μία γερμανίδα και μία αγγλίδα. «Ελπίζω οι πεινασμένοι Ελληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό» και λίγο αργότερα προσπάθησαν να το… σώσουν, τονίζοντας πως «Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, δεν έχουμε ανάμειξη με την πολιτική». Πάντως, να θυμίσουμε πως για παρόμοιο σχόλιο, είχαμε τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Χθες, πάντως, η μέρα ήταν γεμάτη ποδόσφαιρο, μιας και ξεκίνησε και το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών, μετά από το γυναικείο. Με νίκες άρχισαν τις υποχρεώσεις τους Βραζιλία, Ουρουγουάη, Λευκορωσία και Ιαπωνία, που έκανε σούπερ έκπληξη κόντρα στην Ισπανία. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι έγινε χθες.

Στον 1ο όμιλο, η Ουρουγουάη νίκησε 2-1 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Ραμίρεζ στο 23’ και ο Λοντέιρο στο 56’ ανέτρεψαν το γκολ του Ματάρ στο 23’. Στο άλλο παιχνίδι, Μεγάλη Βρετανία και Σενεγάλη έμειναν στο 1-1, με σκόρερ τον Μπέλαμι στο 20’ και τον Κονατέ στο 82’.

Στον 2ο όμιλο, και τα δύο ματς έληξαν χωρίς νικητή. Το Μεξικό και η Κορέα έμειναν στο 0-0, ενώ Γκαμπόν και Ελβετία στο 1-1, με σκόρερ τον Ομπαμεγιάνγκ για την Γκαμπόν και τον Μεχμεντί με πέναλτι στο 5’ για τους Ελβετούς (ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες τον αγώνα, λόγω αποβολής του Μπουφό στο 78’).

Στον 3ο όμιλο, η Βραζιλία νίκησε 3-2 την Αίγυπτο, αν και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 30’ με γκολ του Ράφαελ στο 16’, του Νταμιάο στο 26’ και του Νεϊμάρ στο 30’. Οι Αιγύπτιοι μείωσαν με τον Αμπουτρίκα στο 52’ και με τον Σαλάχ στο 76’. Στο άλλο ματς, η Λευκορωσία επικράτησε 1-0 της Νέας Ζηλανδίας με γκολ του Μπαγκά στο 45’.

Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Ιαπωνία έκανε τεράστια έκπληξη, επικρατώντας 1-0 της Ισπανίας με γκολ του Οτσού στο 34’. Οι ισπανοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαρτίνεζ στο 41’. Στο άλλο ματς του ομίλου, Ονδούρα και Μαρόκο έμειναν στο 2-2. Ο Μπένγκτσον στο 56’ και στο 65’ με πέναλτι σκόραρε για την Ονδούρα, με τον Μπαραντά στο 39’ και τον Λαμπιάντ στο 67’ να σημειώνουν τα τέρματα για το Μαρόκο, που έπαιζε από το 72’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέρτζντιχ.

Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται σήμερα με την έναρξη της Τοξοβολίας. Στη «μάχη» ρίχνονται τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Μάλιστα, υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και συμμετέχει η ελληνίδα πρωταθλήτρια, Ευαγγελία Ψάρρα, που παίρνει μέρος για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εδώ θα βρείτε περισσότερα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και για όλη την αθλητική επικαιρότητα.

πηγή: infootball.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *