Τι έγινε στη 2η μέρα του Rocksound Festival!

Το ”Music And The City” βρέθηκε τη δεύτερη μέρα του RockSound Fest. vol.4, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου, στο Κύτταρο, και σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν!

Το RockSound άνοιξε τις πόρτες του για δεύτερη μέρα, στο Κύτταρο, και η πρώτη μπάντα που εμφανίστηκε live ήταν οι First Rain Of September! Αφού μας καλώς όρισαν και μας ευχήθηκαν καλή διασκέδαση, ερμήνευσαν ακουστικά δικά τους κομμάτια, όπως το ”By My Side”, το ομώνυμο ”First Rain Of September”, καθώς και πολλές άλλες διασκευές!

Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται, και τώρα στην σκηνή ανεβαίνουν οι Bleeze! Παρά το γεγονός ότι και εκείνοι εμφανίστηκαν ακουστικά, η δυναμική τους παρουσία, που αποτελεί χαρακτηριστικό τους, ήταν εμφανής και αυτή τη φορά! Χωρίς τον ντράμερ τους, τον Αντρέα που δεν μπορούσε να παίξει λόγω προβλήματος υγείας, οι Bleeze ερμήνευσαν δικά τους κομμάτια απ’ το νέο τους δίσκο ”Echoism”, όπως το ”Yester”, το ”Desert”, το ”Blue Sun”, το ”Can’t Be Always The Same” και το ”Frame Of Mind”, ενώ διασκεύασαν το ”Glycerine” από Bush, το ”Dig Up Her Bones” από Misfits και το ”Aint no Sunshine” από Al Green! Επίσης, δήλωσαν στο Music And The City: ”Γενικά το festival μας φάνηκε πολύ καλό, το διοργανώσαμε άλλωστε μαζί με τον Πλούταρχο, είχαμε πολύ κόσμο, παίξαμε πολύ καλά αν και πρώτη φορά ακουστικά, λόγω προβλήματος υγείας του ντράμερ μας.Άρεσε πολύ στον κόσμο και γενικά πήραμε καλές κριτικές!

Σειρά έχουν οι Brainwash Squad, που ανέβασαν τους ρυθμούς, ερμηνεύοντας δικά τους, αγαπημένα μας κομμάτια, όπως το ”Rabbits In The Dark”, το ”Bottle Filled With Sand”, το ”Devine”, το ”Got Dissed” και μας παρότρυναν να χορέψουμε καν – καν στο πολυακουσμένο ”The Streets”, ενώ διασκεύασαν το ”Αll That She Wants” από Ace Of Base, το ”Golden Touch” από Razorlight και το ”When The Sun Goes Down” από Αrctic Monkeys.

Tη σκυτάλη πήραν οι No Profile που συνέχισαν το ανεβαστικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι Brainwash Squad, τραγουδώντας μας πολλά δικά τους κομμάτια όπως το ”Like That”, το ”Monster Love”, το ”Vampires Vegeterian”, το ”Τhe Hit” και το ”The Miss” αλλά και κάνοντας πολλές επιτυχημένες διασκευές, όπως το ”Give it away” των Red Hot Chilli Peppers, το ”Jerk It Out” από Ceasars, το ”Wicked Game” του Chris Isaak, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η διασκευή του ”Paparazzi” της Lady Gaga!

Αφού μας ευχαρίστησαν οι No Profile, κατεβαίνουν απ την σκηνή και σειρά έχουν οι Looming Tities, με ένα απ τα ωραιότερα intro της βραδιάς, το θέμα του ”Rhinestone Eyes” από το νέο άλμπουμ των Gorillaz! To πρώτο τραγούδι με το οποίο ξεκίνησαν το live ήταν το δικό τους ”Και τι έγινε”, κάνοντας όλο το κοινό να χορεύει σε ένα ξέφρενο παραλήρημα! Η όμορφη αυτή κατάσταση συνεχίστηκε καθ’ όλη την παραμονή τους στη σκηνή, με τον Γιάννη να δίνει το ρυθμό για να χορέψουμε το ”Ουρσουλα”, το ”Εσύ Φταις”, ”Το μπάνιο Κάνει Καλό”, αλλά και άλλα πολλά επιτυχημένα cover, όπως ”When Your Heart Stops Beatining”΄από +44 και το ”Down In Oakland” από Transplants !

Το κοινό όμως έχει ψηθεί για τα καλά, και τώρα στη σκηνή ανεβαίνει το τελευταίο band της βραδιάς, οι Ska Bangies, για να φτάσει πλεόν το παρτυ στο απόγειο του, αυτή την φορά με ένα διαφορετικό τρόπο! Οι Ska, διαφορετικοί απ τις άλλες φορές, όχι μόνο επειδή έλειπε ο Νικήτας, αλλά και γιατί πήραν στα χέρια τους ακουστικές κιθάρες και ακουστικά μπάσα, έστησαν τις καρέκλες τους, και μας καλως όρισαν στο brand new acoustic live τους! Το πρώτο κομμάτι,το ”Οικολογικό” είναι αφιερωμένο στον ελληνικό στρατό και στον Νικήτα, που έλειπε γιατί εκτελεί την στρατιωτική του θητεία! Στη συνέχεια ο Μάνος μένει μόνος του στη σκηνή για να μας τραγουδήσει το ”Love me Τender” του Elvis Prisley. Έπειτα, ο Βασίλης και ο Γιάννης, πλαισιώνουν το Μάνο και ερμηνεύουν μαζί το ”Bananna Puncakes”του Jack Johnson και το ”Stir It Up” από Bob Marley! Καθώς το live φτάνει στο τέλος του, οι Ska μας ενημερώνουν ότι ακολουθούν δυο άκρως χορευτικά κομμάτια! Πρώτα, ακούσαμε το ”Te espero”, και μετά ήρθε και το ”Να το ξέρεις”, το οποίο ξέκινησε έχοντας μία λαική νότα,(!), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο γνωστός χορευτικός και ανεβαστικός ήχος των Ska, που μας οδήγησε όλους να τραγουδάμε και να χορεύουμε στο ρυθμό!

Οι Ska Bangies, μας ευχαριστούν και μας καληνυχτίζουν, κιθάρες, μπάσα και ντραμς μπαίνουν στις θήκες τους, τα φώτα ανάβουν, ο κόσμος αρχίζει να φεύγει και όλα αυτα μαζί σηματοδοτούν τη λήξη του Rocksound Festival vol.4!

Εμείς, αυτό που μένει να κάνουμε είναι να περιμένουμε για το έπομενο Rocksound Festival!

Μέχρι τότε, keep rockin’!

Πηγή: musicandthecity-matc.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *