Στον τελικό Σολωμού και Πλατανιώτη

Στον τελικό στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης προκρίθηκαν η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Ωστόσο, η χθεσινή μέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε θετικό πρόσημο. Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 178.040 στο σύνολο (88.840 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Αντίθετα, η Εθνική πόλο ηττήθηκε με 13-8 από την Αυστραλία και αποκλείστηκε από το Ολυμπιακό τουρνουά, σε ένα κακό ματς, όπου προκρινόμασταν ακόμα και με ισοπαλία. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην Εθνική Ελλάδας για τους Γιώργο Αφρουδάκη και Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία 470, το ελληνικό πλήρωμα αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλο, ολοκλήρωσε την 7η ιστιοδρομία στην 27η θέση και την 8η στη 19η και συνολικά βρίσκεται στην 19η θέση. Στην κατηγορία 49er οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στην 20ή (τελευταία) θέση.

Στον στίβο στα 200 μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη έμεινε εκτός ημιτελικών, μιας και τερμάτισε τέταρτη με 23,36 στην τρίτη προκριματική σειρά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκλείστηκε, μιας και είχε τον όγδοο καλύτερο χρόνο από τις υπόλοιπες αθλήτριες (προκρίνονταν οι έξι καλύτεροι χρόνοι).

Τέλος, ο Στέφανος Παπαρούνας αποκλείστηκε στον προκριματικό των καταδύσεων από τα 3 μέτρα. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατετάγη 26ος ανάμεσα σε 29 αθλητές με βαθμολογίας 366,10 και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται και σήμερα με αρκετά αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά, αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

Στην ενόργανη γυμναστική, ο Βασίλης Τσολακίδης αγωνίζεται στον τελικό του δίζυγου.

Στον στίβο, ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχει στην πρώτη προκριματική σειρά στα 110 μ. μετ’ εμποδίων, ενώ ο Λυκούργος Τσάκωνας τρέχει στα 200 μ. στην δεύτερη προκριματική σειρά. Στον ακοντισμό, η Σάββα Λίκα συμμετέχει στο δεύτερο γκρουπ των προκριματικών.

Στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη παίρνουν μέρος στον τελικό και μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από τη χθεσινή μέρα (8η θέση με 178.040 στο σύνολο).

Στην ιστιοπλοΐα, ο Βύρωνα Κοκκαλάνης συμμετέχει στην κατηγορία RS-X και θα δώσει “μάχη” για να πάρει την πέμπτη θέση, ενώ ο Παναγιώτης Καμπουρίδης και ο Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470.

Τέλος, στην ποδηλασία πίστας, ο Χρήστος Βολικάκης αρχίζει τις προσπάθειές του από την τρίτη προκριματική σειρά.

Εδώ θα βρείτε περισσότερα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και για όλη την αθλητική επικαιρότητα.

πηγή: infootball.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *