Λεπτομέρειες για το νέο album των R.E.M.

Ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του 15ου album τους οι R.E.M., σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του συγκροτήματος στο επίσημο site του.

Η ηχογράφηση έγινε στα Hansa studios του Βερολίνου, με παραγωγό τον Jacknife Lee, ενώ η μίξη θα γίνει το φθινόπωρο και ο νέος δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011.

Το Βερολίνο έχει έναν εκπληκτικό παλμό, είναι μια πραγματικά συναρπαστική πόλη με τόσες διαφορετικές συνοικίες, με μεγάλη ιστορία και με υπέροχο φαγητό… ένα ιδανικό μέρος για να ηχογραφήσεις έναν καλό δίσκο“, δήλωσε το band.

Στα Hansa Studios έχουν ηχογραφηθεί σημαντικά pop/rock albums όπως το ‘The Idiot’ του Iggy Pop, το ‘Achtung Baby’ των U2 και κάποια κομμάτια του David Bowie.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone σε πρόσφατο άρθρο του, o κιθαρίστας των R.E.M. Peter Buck συνεργάστηκε επίσης με τον Gary Lightbody των Snow Patrol σε ένα καινούργιο συγκρότημα με όνομα Tired Pony. Η συνεργασία αυτή, όπως δήλωσε ο ίδιοε ο Buck, τον επηρέασε τόσο που στον νέο δίσκο των R.E.M. συμπεριέλαβε και ένα κομμάτι έχοντας στο μυαλό του τον Gary.

Το τελευταίο album των R.E.M. ήταν το “Accelerate” του 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *