ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (MRE 2013) ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΝΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (MRE 2013) ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΝΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

New York College – University of Bolton

Με την συμμετοχή επιστημόνων στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, πραγματοποιήθηκε το διεθνές συνέδριο MRE 2013 με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Bolton (University of Bolton) της Μεγάλης Βρετανίας, με την υποστήριξη του New York College.

Οι τομείς που καλύφθηκαν ήταν:
1. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 2. Προηγμένα Υλικά για μετατροπή της ενέργειας και της αποθήκευσής της. 3. Απόδοση ενέργειας και αποθήκευσή της. 4. Μοντελοποίηση και προσομοίωση Ενέργειας. 5. Αναδυόμενες Τεχνολογίες Ενέργειας.

Η δομή του συνεδρίου περιλάμβανε επιστημονικές ανακοινώσεις, παράλληλες συναντήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την συνέργεια της επιστήμης, της ακαδημαϊκής έρευνας, της βιομηχανίας και κυβερνητικών φορέων που ασχολούνται με τις θεμελιώδεις αρχές των υλικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως εξήγησαν ο επικεφαλής του συνεδρίου, καθηγητής Ηλίας Σιώρης από το Πανεπιστήμιο του Bolton, ο συν-επικεφαλής Δρ. Σοφοκλής Μακρίδης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και ο Διοργανωτής του συνεδρίου Dr. Imran Patel, σκοπός τους είναι να διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην χώρα μας.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του New York College Δρ. Ηλίας Φούτσης, κατά το κλείσιμο των εργασιών, συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι το συνέδριο θα έχει την συνεχή υποστήριξη του Κολλεγίου για τα επόμενα χρόνια.

Το συνέδριο υποστηρίχτηκε από σημαντικά ακαδημαϊκά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως: Loughborough University, The University of Manchester, The University of Nottingham, Sheffield Hallam University, Marmara University καθώς και από την Ελλάδα όπως: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και NEW YORK COLLEGE.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η ΔΕΗ.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του New York College συγχαίρει τους διοργανωτές δηλώνοντας ότι το συνέδριο θα έχει την υποστήριξη του Κολλεγίου για τα επόμενα χρόνια. Αριστερά-Δεξια : Dr. Imran Patel, Διοργανωτής του Συνεδρίου, κ. Ηλίας Φουτσης, Πρόεδρος New York College, Καθηγητής Ηλίας Σιώρης, University of Bolton και Αρης Φ. Ματθαιου, New York College Public Relations.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *