Διαλύθηκαν οι White Stripes

Μέσω του επίσημου site τους Whitestripes.com ανακοίνωσαν οι White Stripes τη διάλυσή τους.

Στο post που αναρτήθηκε χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στο site, o Jack και η Meg White αποκάλυψαν ότι δεν σκοπεύουν να διακοόψουν τις ηχογραφήσεις και τις live εμφανίσεις τους “όχι λόγω καλλιτεχνικών διαφορών ούτε για λόγους υγείας”, αλλά για “χιλιάδες άλλους λόγους“.

Κυρίως επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε όλη την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της μπάντας – να μείνουν όλα όπως είναι.” γράφουν στην online ανακοίνωσή τους.

Το 2007 το συγκρότημα είχε ακυρώσει την περιοδεία του γιατί η Meg υπέφερε από κρίσεις άγχους και έκτοτε δεν είχαν δώσει άλλες συναυλίες.

Αφού υποσχέθηκαν ότι η δισκογραφική τους Third Man Records θα φροντίσει να διαθέσει εμπορικά κάποιες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις της μπάντας έγραψαν: “Οι White Stripes δεν ανήκουν πλέον στην Meg και τον Jack. Ανήκουν πλέον σε εσάς. Η τέχνη και η μουσική μπορούν να διατηρηθούν για πάντα, αρκεί να το θέλει ο κόσμος.

Το μουσικό δίδυμο από το Detroit κυκλοφόρησε το πρώτο του album το 1999, αλλά έγινε ευρέως γνωστό το 2001 με τον τρίτο δίσκο του “White Blood Cells“. Το τελευταίο τους album ήταν το ‘Icky Thump‘ του 2007, ενω ο Jack White τραγουδά πλέον για τους The Raconteurs και τους The Dead Weather.

Ο Jack White, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι John Anthony Gillis, πήρε το όνομα της Meg όταν παντρεύτηκαν το 1996. Παρόλο που χώρισαν 4 χρόνια αργότερα, συνέχισαν κοινή επαγγελματική πορεία και μάλιστα ο Jack διέδιδε στον τύπο ότι οι δυο τους δεν ήταν ποτέ ζευγάρι αλλά… αδέλφια! (πηγή)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *