Έρχεται το Ελληνικό Billboard

Σε ηλεκτρονική μορφή έρχεται στην Ελλάδα η Ελληνική έκδοση του μουσικού περιοδικού Billboard.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο, μουσικό περιοδικό -όχι μια μετάφραση του αμερικανικού Billboard– σε άμεση ωστόσο συνεργασία με αυτό, με αποκλειστική πρόσβαση σε όλο το δημοσιογραφικό υλικό του (κείμενα, βίντεο, μουσική, συνεντεύξεις, πρώτες μεταδόσεις κτλ) πριν ακόμα δημοσιευτεί.

To χθες: Η ιστορία του Billboard στην Ελλάδα.

Οι πρώτες αναφορές στα chart του Billboard έγιναν στην δεκαετία του ’70. Το TOP 10 παρουσιάστηκε αργότερα από τον Γιάννη Πετρίδη. Ανακοίνωνε τακτικά στην εκπομπή του διάφορα στοιχεία.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση του TOP 10 (Singles & Albums) στην αρχή και αργότερα του ΤΟΡ 20, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976 από την εκπομπή “Studio 344” την οποία παρουσίαζε ο Άκης Έβενης στο Β Πρόγραμμα. Η μετάδοση γινόταν μια εβδομάδα νωρίτερα (κάθε Παρασκευή) από την επίσημη δημοσίευση του περιοδικού Billboard, επειδή ο Άκης Έβενης λάμβανε τον πίνακα κατ’ ευθείαν από την VOA (Voice Of America).

Το σήμερα: Το Billboard Greece είναι γεγονός.

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει τη λειτουργία του το Billboard Greece. Στο internet, στη διεύθυνση www.billboard.com.gr. Το Billboard Greece αποτελεί την ελληνική έκδοση του αμερικάνικου Billboard, ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς τίτλους παγκόσμια. Δεν θα αποτελεί φυσικά το Billboard Greece μία… μετάφραση του αμερικάνικου, αλλά ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο, μουσικό περιοδικό. Σε άμεση συνεργασία βέβαια με το αμερικάνικο Billboard διαθέτοντας αποκλειστική πρόσβαση σε όλο το δημοσιογραφικό υλικό του (κείμενα, βίντεο, μουσική, συνεντεύξεις, πρώτες μεταδόσεις κτλ) πριν ακόμα δημοσιευτεί.

Το Billboard Greece δεν θα έχει στεγανά και περιορισμούς στο μουσικό του προσανατολισμό. Το ρεπερτόριό του θα αφορά και την ελληνική και την διεθνή μουσική σκηνή και θα επεκτείνεται σε όλα, ανεξαιρέτως, τα είδη μουσικής.

Τί θα περιέχει στην ύλη του;

Συνεντεύξεις καλλιτεχνών -“γραπτές” αλλά και σε βίντεο – αποκλειστικές μεταδόσεις τραγουδιών, reviews συναυλιών σε real time, δισκοκριτικές, αφιερώματα και δίπλα σ’αυτά την πιο ενημερωμένη ατζέντα για όλες τις μουσικές εκδηλώσεις της πόλης.

Από το billboard.com.gr δεν θα λείπουν φυσικά τα δύο βασικά επίσημα αμερικάνικα charts, το “Billboard 200” και το “Hot 100”.

Το Billboard Greece όμως θα είναι ένα εξωστρεφές περιοδικό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ούτως ή άλλως διαδραστικότητα που προσφέρει το internet.

Θα διοργανώνει πρωτότυπα μουσικά events στην πόλη, θα συναντάει τους fans του στα πιο δημοφιλή στέκια, θα υποστηρίζει τις πιο δυναμικές συναυλίες και φεστιβάλ της πόλης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Σύμβουλος έκδοσης στο Billboard Greece είναι ο Γιάννης Πετρίδης, με τη Μαρία Μαρκουλή και τον Δημήτρη Κανελλόπουλο δίπλα του. Τη δημοσιογραφική ομάδα του απαρτίζουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του μουσικού ρεπορτάζ.

Η μουσική ενημέρωση θα είναι άμεση και, πάντοτε, έγκυρη.

Billboard.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *