To πρώτο TEDxNKUA έρχεται στις 13 Απριλίου στο «ΕΚΕΦΕ» Δημόκριτος! - Mad TV
More Stuff

To πρώτο TEDxNKUA έρχεται στις 13 Απριλίου στο «ΕΚΕΦΕ» Δημόκριτος!

To πρώτο TEDxNKUA έρχεται στις 13 Απριλίου στο «ΕΚΕΦΕ» Δημόκριτος!

Mε θέμα την “γνώση”!

 

H νέα γενιά δεν ξεχνά το παρελθόν….Την ιστορία του παλαιότερου και μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που ξεκίνησε επίσημα την πορεία του το 1837 και έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες φοιτητές. Η νέα γενιά θυμάται. Όμως, πιστεύει ακράδαντα στην εξέλιξη, η οποία έρχεται μόνο, όταν δοκιμάζεσαι και προσπαθείς να επιτύχεις κάτι καινούριο.

Το 2019, έξι νέα παιδιά (συ)στήνουν το πρώτο συνέδριο TEDx στην ιστορία του ΕΚΠΑ, το TEDxNKUA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου, σε ένα χώρο που προωθεί την πρόοδο της επιστημονικής γνώσης, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «ΕΚΕΦΕ» Δημόκριτος, με θέμα την “γνώση” η γνώση η οποία προσεγγίζεται μέσα από το αρχαιοελληνικό ρήμα «ΟΙΔΑ».

Στο τιμόνι του συνεδρίου ή αλλιώς η curator -όπως αποκαλείται στην «γλώσσα» του TED- βρίσκεται η 22χρονη Αγγελική-Φλώρα Θανοπούλου. Δίπλα της πέντε managers: η 21χρονη finance manager, Στεφανία Λιβέρη, η 20χρονη marketing manager, Μαριάννα Δημητριάδου, η 22χρονη production manager, Εύα Ιερείδου, η sales manager, Ιωάννα Αναστάση και η 21χρονη experience manager, Μέγκι Υμεράι.

Πώς θα κατανοήσει το κοινό την έννοια της γνώσης; Μέσα από μια σειρά από αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες “ability”, “effort”, “guidance” . Μέσα από αυτές προκύπτει η αμφισβήτηση: Είναι η γνώση πραγματικά «παρούσα» σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στην γνώση; Και από την άλλη, πως ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική και αληθινή ή όχι; Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Ή μήπως είχε δίκαιο ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα », δηλαδή, «ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα»; Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το TEDxNKUA αποτελεί μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει το κοινό σε ένα μονοπάτι κατάκτησης της γνώσης.

Όμως τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ….

Πλέον, όσοι ανυπομονούν για την ημέρα του event μπορούν να προμηθευτούν πρώτοι το «μαγικό» χαρτάκι ώστε να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία που θα τους «ανοίξει» το δρόμο για την ανακάλυψης της γνώσης.

Η διαδικασία για να κλείσεις το εισιτήριο σου είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς τον παρακάτω σύνδεσμο.

Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και τι σε περιμένει στις 13 Απριλίου, ακολούθησε το TEDxNKUA  στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, InstagramLinkedin.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Stuff

More in More Stuff

Ήξερες ότι η μουσική βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Ήξερες ότι η μουσική βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Asteropi ChainaAugust 12, 2019

Το 1ο Adventure Meeting δεν είναι απλά ένα Test-Ride Event!

Asteropi ChainaAugust 7, 2019
Royal Family Dance Crew

Η κορυφαία ομάδα χορού Royal Family Dance Crew για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Maria CheimonidouAugust 7, 2019

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχονται στο Ηρώδειο!

Maria CheimonidouAugust 6, 2019
Μαρίζα Ρίζου

H Μαρίζα Ρίζου σε μία συναυλία για όλους!

Maria CheimonidouAugust 5, 2019
Ρένα Μόρφη

H Ρένα Μόρφη έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου!

Maria CheimonidouAugust 2, 2019
SENCOR Action Cameras

SENCOR Action Cameras: Για extreme λήψεις χωρίς όρια!

Maria CheimonidouJuly 31, 2019
MAD for a Cause

«MAD for a Cause»: Ολοκληρώθηκαν 3 παιδικές ευχές από την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»

Maria CheimonidouJuly 30, 2019
STOMP

STOMP: γιατί ο ρυθμός είναι μέσα μας! Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε!

Maria CheimonidouJuly 29, 2019