Rewind στο μέλλον @ Mέγαρο Μουσικής! - Mad TV
Music News

Rewind στο μέλλον @ Mέγαρο Μουσικής!

Rewind στο μέλλον @ Mέγαρο Μουσικής!

“Rewind στο μέλλον”
Οι νέοι της μουσικής ξανακοιτούν το έργο μεγάλων συνθετών
Η “Ελεονώρα Ζουγανέλη” “ξανακοιτά” τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου
Ο Vassilkos “επανασυστήνει” τον Βασίλη Τσιτσάνη
Με τη συμμετοχή guest τραγουδιστών
Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 9.00
στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, ολόδροση όαση ομορφιάς στην καρδιά της πόλης, φιλοξενεί σε συμπαραγωγή με το www.tospirto.net δύο μεγάλες συναυλίες. Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, δύο από τους πιο επιτυχημένους ερμηνευτές της νέας γενιάς παρουσιάζουν το ρεπερτόριο δύο κλασσικών του ελληνικού τραγουδιού.
Την πρώτη βραδιά (21/9) η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδά, μοναδικά, Σταύρο Ξαρχάκο ενώ τη δεύτερη (22/9) ο Vassilikos θα μας ‘επανασυστήσει’ με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Παρασκευή 21/9 – Η Ελεονώρα Ζουγανέλη διασκευάζει Σταύρο Ξαρχάκο
Τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου που επέλεξε η Ελεονώρα Ζουγανέλη και θα παρουσιάσει σε μια μοναδική “πρώτη” μέσα στον υπέροχο κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 21Σεπτεμβρίου, είναι τραγούδια που συντρόφεψαν γενιές ελλήνων, τραγούδια που ξεπήδησαν, τα περισσότερα, μέσα από το μαγικό “πανί” της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, όλα, τραγούδια της καρδιάς.
“Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι μεγάλος συνθέτης γιατί μίλησε ουσιαστικά στους ανθρώπους. Αυτό που εγώ θα κάνω σ’ αυτή τη συναυλία, είναι να αφήσω τα τραγούδια να με οδηγήσουν. Υπάρχουν πολλά μεμονωμένα τραγούδια του Ξαρχάκου που αγαπώ πολύ. Θα ξεχωρίσω αυτά του σινεμά, λόγω του ότι μέσα από εκεί ξεκίνησε η επαφή μου μαζί του” λέει η Ελεονώρα Ζουγανέλη για την εμπειρία της πρώτης παρουσίασης τραγουδιών του Ξαρχάκου σε διασκευές που φέρουν τη δική της ‘υπογραφή’ και συμπληρώνει: ‘Το ότι μου ζητήθηκε, για πρώτη φορά να ερμηνεύσω για μια ολόκληρη βραδιά έναν συνθέτη μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί έχω έτσι την δυνατότητα να ασχοληθώ ουσιαστικά με το έργο κάποιου. Να μη χρειάζεται να αλλάζω συνέχεια συναίσθημα. Είναι μεγάλη πρόκληση. Δεν σκοπεύω να αλλάξω τα τραγούδια εντελώς. Θα έχουν διαφορετικό ήχο, γιατί εκείνος χρησιμοποιούσε πολύ μεγάλες ορχήστρες. Εμείς θα παίξουμε με μια ακουστική μπάντα. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια διασκευή. Θέλουμε όμως να μείνουμε πολύ συνεπείς στο αίσθημα που βγάζουν τα κομμάτια’.

Σάββατο 22/9 – Ο Vassilikos διασκευάζει Βασίλη Τσιτσάνη

Συνάντηση άκρως γοητευτική και ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση της δεύτερης συναυλίας. Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ο Vasssilikos συναντά τον “θρύλο” του ελληνικού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη.
“Είναι τεράστια πρόκληση η πρόσκληση να διασκευάσω Βασίλη Τσιτσάνη. Μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον να μπω σε μια τέτοια διαδικασία και να βουτήξω σε αυτά τα βαθειά νερά. Η ιδέα είναι να απογυμνώσω εντελώς τα κομμάτια από τον ήχο τους, την εποχή τους… Και πάνω εκεί να αρχίσω να φαντάζομαι πώς θα μπορούσε να ηχεί αυτή η μουσική από τη μια σήμερα, σαν να έχει γραφτεί τώρα, και από την άλλη μέσα από τον δικό μου προσωπικό, διαστρεβλωτικό, παραμορφωτικό, φακό” λέει για την πρόταση που δέχτηκε ο Vassilikos.

Για τον τρόπο προσέγγισης του υλικού, σημειώνει “Ο Τσιτσάνης έχει καταπληκτικές μελωδίες. Μελωδίες και αρμονίες. Ναι μεν απλές και “λαϊκές” αλλά με ένα τεράστιο βάρος. Θέλω πολύ να ψάξω και να βρω όλα εκείνα τα μικρά διαμαντάκια που θεωρώ ότι λόγω εποχής και ενδεχομένως και αισθητικής, καταπιέστηκαν μέσα στην ηχογράφηση ή την ενορχήστρωση που είχε γίνει τότε. Υπάρχει πάντα αυτή η αίσθηση ότι ξανασυστήνεις κάτι στον κόσμο. Σε ανθρώπους που είτε δεν τα έχουν ακούσει είτε δεν τα έχουν φανταστεί έτσι όπως μπήκαν μέσα σου και ξαναβγήκαν με καινούργια ρουχαλάκια”.
Και συμπληρώνει με τη κρυφή αγωνία του διασκευαστή ‘Δεν ξέρω αν θα ήθελε ο ίδιος Τσιτσάνης να ακούσει τη μουσική του από το δικό μου φίλτρο. Αλλά αυτό είναι πάντα μια ευχή που έχεις μέσα σου. Μια κρυφή επιθυμία και σκέψη ότι αν ζούσε και τα άκουγε, ενδεχομένως να ένιωθε ότι τον κατάλαβα’.
Οι δύο καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση/πρόκληση να διασκευάσουν δύο κλασικούς συνθέτες με μεγάλη ιστορία και πλούσιο ρεπερτόριο. Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος θα το παρακολουθήσουμε στις συναυλίες που παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το www.tospirto.net.

Τραγούδια γνωστά, τραγούδια εμβληματικά που οι δύο καλλιτέχνες αγαπούν ιδιαιτέρως θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή σε ένα υλικό δικαιωμένο απ’ το χρόνο. Ένα παιχνίδι με το παρελθόν. Μια καινούργια μουσική ματιά σε ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας.

Κάθε συναυλία θα έχει και τους δικούς της guest τραγουδιστές.
Η προπώληση άρχισε Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 10,00 (τιμή προπώλησης) και 12,00 (στο ταμείο).
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Music News

More in Music News

Δείτε τις εμφανίσεις των Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo Perform στη συναυλία κακτά του καρκίνου

Δείτε τις εμφανίσεις των Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo Perform στη συναυλία κακτά του καρκίνου

Fotis KonstantopoulosOctober 22, 2019
Dimitri Vegas & Like Mike Νο1 DJ Act 2019

Οι Dimitri Vegas & Like Mike Νο1 DJ Act για το 2019 στον κόσμο!

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
Becky G νέο album Μala Santa

Mala Santa: το πρώτο album της Becky G είναι γεγονός

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
O Martin Garrix θα κυκλοφορήσει το επίσημοτραγούδι του UEFA EURO 2020

O Martin Garrix θα κυκλοφορήσει το επίσημο τραγούδι του UEFA EURO 2020

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
Selena Gomez Lose You To Love Me

Λύθηκε το μυστήριο: Η Selena Gomez επιστρέφει με νέο τραγούδι

Fotis KonstantopoulosOctober 20, 2019
SNIK Colpo Grosso

Ο SNIK έγινε Νο1 trend στο YouTube μέσα σε μόλις 7 ώρες!

Fotis KonstantopoulosOctober 19, 2019
Lady Gaga πέφτει απο τη σκηνή

H Lady Gaga έπεσε από τη σκηνή!

Fotis KonstantopoulosOctober 19, 2019
Η Kesha δίνει το τηλέφωνό της για να ακούσετε το νέο της τραγούδι

Η Kesha δίνει το τηλέφωνό της για να ακούσετε το νέο της τραγούδι

Fotis KonstantopoulosOctober 18, 2019
Latin American Music Awards 2019

Latin American Music Awards 2019: πέντε βραβεία για τον Anuel AA

Fotis KonstantopoulosOctober 18, 2019