Πριν από ένα χρόνο το φόρεμα αυτό «τρέλανε» το διαδίκτυο και τώρα το ξανακάνει!

 

 

 

 

 

 

Εδώ είναι το φόρεμα:

dress-7

Το διάσημο αυτό φόρεμα, έγινε θέμα και στο Twitter.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον σήμερα, είναι ότι μερικοί άνθρωποι βλέπουν το φόρεμα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Τελικά, ποια είναι η αιτία που τα μάτια μας κάνουν κόλπα με αυτό το φόρεμα;

Η λειτουργία της όρασης εξαρτάται από τα φωτοευαίσθητα κύτταρα του αμφιβληστροειδή χιτώνα, τα κωνία και τα ραβδία.

Αυτοί οι φωτοϋποδοχείς είναι από τα πιο πολύπλοκα αισθητήρια κύτταρα που έχουμε και χωρίζονται σε δυο τύπους:

Α) τα ραβδία, περίπου 120 – 140 εκατομμύρια ράβδους προσαρμοσμένες για την αντίληψη του αμυδρού φωτός και της νυχτερινής όρασης.

Β) τα κωνία, περίπου 6 – 7 εκατομμύρια κωνοειδείς ράβδους, προσαρμοσμένες να αντιλαμβάνονται τη φωτεινότητα του φωτός της ημέρας και να το αναλύουν σε χρώματα. Τα κωνία διαχωρίζονται σε τρεις τύπους ή άλλως φασματικές κατηγορίες.

Όταν το φως ερεθίζει την χρωστική, διακόπτεται η συνοχή της και τότε δημιουργεί ηλεκτρικές ωθήσεις που αποστέλλονται στο συναπτικό νευρωνικό δίκτυο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Έτσι, με τις ηλεκτρικές αυτές ωθήσεις, πραγματοποιείται η λειτουργία της όρασης.

Οι μεν ωθήσεις που προκαλούνται από την διάσπαση της ροδοψίνης των ραβδίων είναι υπεύθυνες για την αντίληψη του φωτός, οι δε ωθήσεις που προκαλούνται από την διάσπαση της ιωδοψίνης των κωνίων ευθύνονται για την αντίληψη των χρωμάτων.

Τα κωνία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτά που αντιλαμβάνονται την κόκκινη ακτινοβολία, αυτά που λειτουργούν με την επίδραση της πράσινης ακτινοβολίας και αυτά που ερεθίζονται από την μπλε.

via 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *