Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami - Mad TV
Showbiz

Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami

Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami

Οι εκατό διαφορετικοί τρόποι της υπογράφουσας να ξεκινήσει αυτό το κείμενο δεν ήταν από αδυναμία, ούτε από σύγχυση, αλλά από αγανάκτηση. Θέμα των ημερών ή για όσους το παρακολουθούσαν θέμα μηνών η σύλληψη και κράτηση της 25χρονης Ghoncheh Ghavami, μιας Ιρανοβρετανής φαν του βόλεϊ!

Η φυλακή Evin της Τεχεράνης βουίζει από ιστορίες γυναικών που διηγούνται ανατριχιαστικά το πώς κατέληξαν εκεί. Τους τελευταίους μήνες άλλο ένα κεφάλαιο αδικίας γράφεται καθημερινά με τη διεθνή κοινή γνώμη να παρακολουθεί, να αντιδρά –υποτονικά- και φυσικά να μην μπορεί να παρέμβει!

Ακόμα κι αν έπρεπε να καταδικαστεί για να δούμε το θέμα -που «τρέχει» εβδομάδες τώρα- στα δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα, ακόμα κι έτσι, σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε είναι όχι στην αφορμή αλλά στο αίτιο! Το αθλητικό γεγονός σίγουρα ήταν η αφορμή αλλά το ζήτημα έχει κοινωνικοπολιτική χροιά, η οποία είναι αλληλένδετη με τους όρους του ισλαμισμού και του ισλάμ που αν και δεν ταυτίζονται προϋποθέτουν ο ένας τον άλλο.

Η ηρωίδα της ιστορίας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιθυμία της να παρακολουθήσει ένα διεθνή αγώνα βόλεϊ, θα την έφερνε αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης ενός έτους! Κι αυτό γιατί η Γκαβαμί ΔΕΝ μπήκε στο γήπεδο, ούτε βρέθηκε παρανόμως σε κάποια κερκίδα, η Γκαβαμί θέλησε να εκδηλώσει την επιθυμία της μαζί με άλλες γυναίκες έξω από το «Azadi Sports Complex» να παρακολουθήσει μια επίσημη διεθνή διοργάνωση!

Η νομοθεσία από το υπουργείο Αθλητισμού –ευτυχώς δεν έχει και τίτλο πολιτισμού- αναφέρει ρητά ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να παρακολουθούν τα αθλητικά γεγονότα, τα οποία οι άνδρες παρακολουθούν αφού αυτό είναι αντίθετο στον ισλαμισμό ενώ απειλείται η δημόσια τάξη!

Η δοκιμασία της ηρωίδας μας απογυμνώνει το προβληματικό σύστημα δικαιοσύνης που έχει τις… πλάτες των επαναστατικών δικαστηρίων* του Ιράν. Η χρέωση του όρου «προπαγάνδα κατά του κράτους» χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τους δικαστές όταν θέλουν να ποινικοποιήσουν την ειρηνική άσκηση των βασικών δικαιωμάτων!

Τριτοκοσμικά μυαλά, αυτιά και μάτια ερμητικά κλειστά, καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συστηματικές διακρίσεις βάσει νόμου. Η «προπαγάνδα» στην υπόθεση εναντίον της 25χρονης Ιρανοβρετανής είναι ένα μεγάλο κατηγορητήριο της ίδιας της δικαστικής και πολιτικής δομής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

 

Υγ. Η Ιταλία (Serie A) το ξεκίνησε ήδη (φωτό), η Ελλάδα (Α1 γυναικών-ανδρών) πρέπει να το συνεχίσει. Το μήνυμα «Free Ghoncheh Ghavami», « غنچه قوامی را ازاد کنید», «Ghoncheh libera» πρέπει να φτάσει παντού σε όλες τις γλώσσες και με όλες τις μορφές! Το βόλεϊ έχει ένα λόγο παραπάνω να υπερασπιστεί την ίδια αλλά και το άθλημα που δεν κάνει διακρίσεις και να βγει μπροστά.

 

*ασχολούνται με ορισμένες ποινικές πράξεις, όπως εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας, πράξεις κατά του πολιτεύματος κ.α Οι αποφάσεις τους είναι τελεσίδικες (χωρίς δικαίωμα έφεσης).

Πηγή: Volleyplanet.gr

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Showbiz

Sam Smith

Ο Sam Smith αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει αλλαγή φύλου

Maria CheimonidouMarch 19, 2019
BTS κάνουν guest εμφάνιση στο The Simpsons

Οι BTS κάνουν guest εμφάνιση στο The Simpsons!

Maria CheimonidouMarch 19, 2019
Paris Jackson

Ποιά η θέση της Paris Jackson στην κόντρα για τον Michael Jackson;

Maria CheimonidouMarch 18, 2019
Sergey Lazarev θα εμφανιστεί στο MadWalk 2019

Ο σούπερ σταρ Sergey Lazarev θα εμφανιστεί στο MadWalk 2019 by Serkova Crystal Pure!

Maria CheimonidouMarch 18, 2019
στο νοσοκομείο η Μαρινέλλα

Εκτάκτως στο νοσοκομείο η Μαρινέλλα

Maria CheimonidouMarch 18, 2019

Ο Andrew Ridgeley θα κυκλοφορήσει βιβλίο για την ιστορία των Wham!

Asteropi ChainaMarch 17, 2019
Louis Tomlinson

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του Louis Tomlinson

Maria CheimonidouMarch 15, 2019
Lady Gaga είναι έγκυος

Η Lady Gaga είναι έγκυος… με το επόμενο άλμπουμ της!

Maria CheimonidouMarch 15, 2019
Justin Bieber

O Justin Bieber παλεύει με τo τέρας της κατάθλιψης

Maria CheimonidouMarch 14, 2019