Καθαρισμός laptop: πόσο συχνά πρέπει να γίνεται; - Mad TV
Featured Category

Καθαρισμός laptop: πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Καθαρισμός laptop: πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Σε σύγκριση με έναν desktop υπολογιστή που παραμένει σε ένα σταθερό ελεγχόμενο περιβάλλον, το laptop μας πάει όπου πάμε κι έτσι το εκθέτουμε συχνότερα σε σκόνη, βρωμιά και χνούδι που κυκλοφορούν στον αέρα που μας περιβάλλει.


Ένα βρώμικο laptop είναι εστία βακτηρίων, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιούμε το laptop μας σε κοινόχρηστους χώρους όπως βιβλιοθήκες, καφετέριες, πάρκα κ.α.

Τα iRepair μας συμβουλεύουν ότι διατηρώντας ένα πλάνο τακτικού καθαρισμού διασφαλίζουμε την μέγιστη απόδοση του laptop μας και προστατεύουμε ταυτόχρονα και τον εαυτό μας από τη μετάδοση μικροβίων.

Ένα βρώμικο laptop μπορεί να εμφανίσει διάφορα προβλήματα. Σκόνη και βρωμιά που εισχωρεί εσωτερικά του υπολογιστή μπορεί να μπλοκάρει τη ροή αέρα που είναι απαραίτητη για να ψύχει τα υποσυστήματα οδηγώντας στην υπερθέρμανση laptop. Σκόνη και τρίχες από κατοικίδια που μπορεί να έχουμε μέσα στο σπίτι ακόμη και υπολείμματα φαγητού, μπορεί να συσσωρευτούν ανάμεσα στα πλήκτρα και κάποια στιγμή το πληκτρολόγιο να σταματήσει να ανταποκρίνεται στις εντολές μας. Ακόμη και μια προσεκτική χρήση του laptop αφήνει το πληκτρολόγιο εκτεθειμένο σε κάθε λογής μικρόβια, που μπορούν με ευκολία να μεταφερθούν από τα χέρια μας στα μάτια μας και στο στόμα μας, ακόμη και στο φαγητό που τρώμε, αν δεν ακολουθούνται οι ευνόητοι κανόνες φροντίδας και καθαριότητας.

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται το laptop μας εξαρτάται σίγουρα από το πόσο συχνά το χρησιμοποιούμε. Εάν η χρήση του γίνεται αποκλειστικά σε ένα σχετικά καθαρό περιβάλλον, ο καθαρισμός του μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις μήνες. Στην περίπτωση όμως που το laptop μετακινείται συχνά, σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και σε δημόσιους χώρους, η φροντίδα εξωτερικής καθαριότητας ιδανικό είναι να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Στην περίπτωση χρήσης από καπνιστές ή από ιδιοκτήτες κατοικίδιων, μια εβδομαδιαία ρουτίνα καθαριότητας θα ωφελήσει και το laptop και τον ιδιοκτήτη του.

Ο εσωτερικός καθαρισμός του laptop είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση αλλά και για την παράταση της διάρκειας ζωής του, αποφεύγοντας ενδεχόμενες φθορές και βλάβες. Ο εσωτερικός καθαρισμός είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες για να ξεφορτωθούμε ότι έχει συσσωρευτεί εσωτερικά και επιβαρύνει το σύστημα του υπολογιστή μας. Το έμπειρο service των καταστημάτων iRepair, προσφέρει την υπηρεσία του εσωτερικού ενδελεχή καθαρισμού σε ελάχιστο χρόνο και σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Featured Category

More in Featured Category

H Selena Gomez κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή του Billboard

H Selena Gomez κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή του Billboard

Fotis KonstantopoulosNovember 5, 2019
Η Billie Eilish ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δύο τραγούδια και ένα video clip

Η Billie Eilish θα κυκλοφορήσει δύο τραγούδια και ένα video clip

Fotis KonstantopoulosNovember 5, 2019
Harry Styles The Little Mermaid

O Harry Styles δεν θα παίξει στο remake της Disney, “The Little Mermaid”

Fotis KonstantopoulosNovember 4, 2019
Γιάννης Αντετοκούνμπο Disney

H Disney ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Fotis KonstantopoulosNovember 4, 2019
MTV EMA 2019 Red Carpet

MTV EMA 2019
Oι εμφανίσεις στο red carpet της Σεβίλλης

Fotis KonstantopoulosNovember 4, 2019
H Lady Gaga επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με νέα ταινία...

H Lady Gaga επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με νέα ταινία…

Fotis KonstantopoulosNovember 4, 2019
MTV EMA 2019

MTV EMA 2019
Δείτε τα live acts των βραβείων

Fotis KonstantopoulosNovember 4, 2019
Beyonce Brown Skin Girl - www.mad.gr

Η Beyoncé γυρίζει το νέο της video clip στο Λονδίνο

Fotis KonstantopoulosNovember 3, 2019
O Sam Smith "νιώθει την αγάπη" της Donna Summer

O Sam Smith “νιώθει την αγάπη” της Donna Summer

Fotis KonstantopoulosNovember 2, 2019