Αthens Film Lab - Στείλε την ιδέα σου ως τις 30 Ιουνίου για ταινία μικρού μήκους και θα χρηματοδοτηθεί με 7.000 ευρώ ! - Mad TV
Cinema

Αthens Film Lab – Στείλε την ιδέα σου ως τις 30 Ιουνίου για ταινία μικρού μήκους και θα χρηματοδοτηθεί με 7.000 ευρώ !

Αthens Film Lab – Στείλε την ιδέα σου ως τις 30 Ιουνίου για ταινία μικρού μήκους και θα χρηματοδοτηθεί με 7.000 ευρώ !

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ιδρύει το Athens Film Lab, ένα παράλληλο τμήμα στο οποίο θα διερευνώνται θέματα ανάπτυξης νέων κινηματογραφικών ιδεών και σχεδίων και θα προσφέρεται εκπαίδευση στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου.

Θα γίνεται επίσης αναζήτηση συμπαραγωγών, ενώ οι Έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα συναναστροφής και συνεργασίας με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση Αθήνα – Ευρώπη, παιχνίδι για 2 παίκτες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά (7) ταινίες μικρού μήκους.

 

Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος είναι:

 

Ι) η υποστήριξη και η προώθηση των νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους

 

ΙΙ) η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας και η προώθηση των στοιχείων που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη, σταυροδρόμι ιδεών και ιδανικό τουριστικό προορισμό.

 

 

Προσκαλεί λοιπόν νέους κινηματογραφιστές να καταθέσουν ιδέες για αυτές τις ταινίες μικρού μήκους οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 7.000 ευρώ η καθεμία.

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν την κινηματογραφική τους ιδέα ως τις 30 Ιουνίου. Κάθε project θα πρέπει να κατατεθεί από τον σκηνοθέτη ή/και σεναριογράφο και τον παραγωγό.

 

Από τα project που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν 21 τα οποία θα συμμετάσχουν σε σειρά εργαστηρίων σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

 

Το Athens Film Lab θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας: 16 – 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα συνεχιστούν τα εξειδικευμένα εργαστήρια (σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής).

 

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα μαθήματα σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής.

 

Τελικά θα επιλεγούν 7 σενάρια, και θα αρχίσει αμέσως η διαδικασία της παραγωγής τους, στην Ελλάδα.

 

Όροι και κριτήρια συμμετοχής:

  1. Η ταινία πρέπει να είναι μικρού μήκους διάρκειας 10-15 λεπτών.

2 Να ανήκει στην κατηγορία της μυθοπλασίας.

  1. Η δράση της θα πρέπει απαραίτητα να είναι τοποθετημένη σε κάποιο σημείο της πόλης της Αθήνας και να αναδεικνύει τις αρετές της ως πολιτιστικής μητρόπολης.
  2. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι έως 40 ετών (ημερομηνία γεννήσεως έως 31/12/1975)
  3. Ο υποψήφιος σκηνοθέτης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον μια μικρού μήκους ταινία η οποία να έχει προβληθεί σε κάποιο αναγνωρισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι τα ονόματα των 21 συμμετεχόντων που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα ανακοινωθούν στις 6 Ιουλίου 2015. Έπειτα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν 10-12 Ιουλίου στην Αθήνα, οι 21 συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το υπό ανάπτυξη κινηματογραφικό τους σχέδιο μέχρι την παρουσίαση στο φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.

 

Αξιολόγηση σεναρίων

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Νίκο Γραμματικό (Σκηνοθέτη), Γιούλα Μπούνταλη (Σεναριογράφο), Ηλιάνα Ζακοπούλου (ΕΚΚ), Γιάννη Δασκαλοθανάση (Διευθυντή φωτογραφίας) και Γιώργο Τσούργιαννη (Παραγωγό).

Φάκελος Υποβολής

Ο φάκελος πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραίτητα:

  1. Σύνοψη (250 λέξεις)
  2. Φάκελος με αισθητική προσέγγιση της ταινίας. (Ενδεικτικά: φωτογραφίες, storyboard, αναφορές σε άλλα έργα, ηχητικό υλικό)
  3. Σημείωμα προθέσεων σκηνοθέτη
  4. Βιογραφικά σκηνοθέτη ή/και σεναριογράφου και παραγωγού

Η αποστολή του φακέλου θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση athensfilmlab@aiff.gr και με τίτλο Nύχτες Πρεμιέρας – Παιχνίδι για 2 παίκτες.

 

Ποιοτικά κριτήρια επιλεξιμότητας:

Οι προτάσεις αφού περάσουν τον βασικό έλεγχο ένταξης θα επιλεγούν τελικά με βάση:

– την κινηματογραφική αισθητική και την διαφαινόμενη δυνατότητα συμμετοχής της ταινίας σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ

– την ποιότητα και την πρωτοτυπία της προβολής της Αθήνας ως πολιτιστικής μητρόπολη και εξωστρεφούς πόλης

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αν υπάρχουν ερωτήσεις για τη διαδικασία υποβολής των φακέλων, μπορείτε να στείλετε email στο athensfilmlab@aiff.gr. Δεν δίνονται διευκρινίσεις τηλεφωνικά.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Cinema

H Demy “έκλεψε” την παράσταση και στη μεγάλη οθόνη!

Asteropi ChainaJanuary 14, 2019

H Sia σκηνοθετεί μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια τη 16χρονη Maddie!

Asteropi ChainaDecember 30, 2018
Taylor Swift θα πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ

Η Taylor Swift θα πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ! Τι ξέρουμε για τον ρόλο της;

Maria CheimonidouSeptember 27, 2018
μεταφράσεις τίτλων ταινιών

Οι 10 πιο τρελές και αστείες μεταφράσεις τίτλων ταινιών!

Efraimia HatzikiriakouSeptember 2, 2018
νέος James Bond

Αποκαλύφθηκε ποιος θα είναι ο νέος James Bond;

Maria CheimonidouAugust 13, 2018

Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν! Ένας από τους Αγγέλους θα είναι η Kristen Stewart

Maria CheimonidouJuly 27, 2018

Δείτε πλάνα από τα γυρίσματα της νέας ταινίας που θα συμμετέχει ο Πάνος Βλάχος!

Asteropi ChainaJuly 13, 2018

Αυτός είναι o νέος σύντροφος της Charlize Theron – Έπαιζε στη σειρά True Blood!

Efraimia HatzikiriakouJune 18, 2018

Αυτοί είναι οι celebrities που εμφανίζονται στην ταινία Ocean’s 8: Ναι, ανάμεσά τους είναι και μερικές Kardashian!

Efraimia HatzikiriakouJune 16, 2018