Από δω και πέρα θα μπορείς να πας στην παραλία με λεωφορεία του ΟΑΣΑ - Mad TV
Featured Category

Από δω και πέρα θα μπορείς να πας στην παραλία με λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Από δω και πέρα θα μπορείς να πας στην παραλία με λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Τέλος στο μονοπώλιο του ΚΤΕΛ Αττικής στις μετακινήσεις από και προς τη Ραφήνα επιχειρεί να δώσει ο ΟΑΣΑ, αποφασίζοντας πως η πόλη-προάστιο θα εξυπηρετείται από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως αναφέρει το athenstransport.com


Τα λεωφορεία πάντως δεν θα φτάνουν (ακόμα;) στο λιμάνι της Ραφήνας αλλά θα διέρχονται λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από αυτό.

Όπως αποφάσισε ο ΟΑΣΑ, η λεωφορειακή γραμμή 314 Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας – Νομαρχία Ανατολικής Αττικής – Παλλήνη θα επεκταθεί κατά 11,5 περίπου χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι και τη Ραφήνα. Η νέα ονομασία της λεωφορειακής γραμμής, η λειτουργία της οποίας αναμένεται άμεσα, θα είναι 314 Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας – Παλλήνη – Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, η γραμμή δεν θα τερματίζει στο Πικέρμι όπως σήμερα, αλλά θα συνεχίζει επί της λεωφόρου Μαραθώνος και θα τερματίζει στη Ραφήνα, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Στην επέκταση της γραμμής θα πραγματοποιούνται 12 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση, πολλές από τις οποίες ταυτίζονται με ήδη υπάρχουσες στάσεις του ΚΤΕΛ Αττικής.

Για όσους θέλουν να μετακινηθούν προς ή από το λιμάνι της Ραφήνας, η κοντινότερη στάση θα είναι στη «Διασταύρωση Ραφήνας», επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Η απόσταση των 10 περίπου λεπτών μέχρι το λιμάνι θα πρέπει να καλύπτεται με ταξί.

Η επέκταση της λεωφορειακής γραμμής ήταν χρόνιο αίτημα για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγους μήνες αγόρασε οικόπεδο στην περιοχή της διασταύρωσης Ραφήνας προκειμένου να διευκολύνει την έλευση της γραμμής.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για τον ΟΑΣΑ, η περιοχή ευθύνης του οργανισμού δεν περιλαμβάνει το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου καθώς ως όριο ορίζεται ο δήμος Παλλήνης. (Παρόλα αυτά αν και μέχρι σήμερα η ονομασία της γραμμής 314 υπονοεί ότι κάνει τέρμα στην Παλλήνη, τα λεωφορεία διασχίζουν τα όρια του δήμου τερματίζοντας στο Πικέρμι).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΑ αψηφεί το νόμο για να επεκτείνει τις διαδρομές των λεωφορείων ύστερα από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίστηκε η δημιουργία της λεωφορειακής γραμμής 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος, η οποία από τον περασμένο Μάρτιο φτάνει ως την Παλαιά Φώκαια. Οι πρώην κοινότητες Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας, που σήμερα ανήκουν στο δήμο Σαρωνικού είναι σύμφωνα με το νόμο εκτός της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ. Εντός της περιοχής ευθύνης βρίσκεται όμως η πρώην κοινότητα Σαρωνίδας, η οποία ανήκει επίσης στο δήμο Σαρωνικού.

Η δημιουργία της γραμμής 123 δεν προκάλεσε πάντως κάποια ηχηρή αντίδραση από το ΚΤΕΛ Αττικής το οποίο μέχρι και πέρυσι εξυπηρετούσε αποκλειστικά την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στην περίπτωση της Ραφήνας καθώς ο ΟΑΣΑ (χαριστικά;) επέλεξε να μην επεκτείνει τη γραμμή ως το λιμάνι, ευνοώντας τόσο το ΚΤΕΛ που έχει δρομολόγια από το Πεδίο του Άρεως, όσο και τα ταξί που θα μεταφέρουν ταξιδιώτες από το λιμάνι ως τη διασταύρωση της Ραφήνας (ή και πιο μακριά αν δεν έχουν υπομονή να περιμένουν τη λεωφορειακή γραμμή με τα αραιά δρομολόγια).

Η δική μας απορία είναι για ποιο λόγο ο ΟΑΣΑ δεν ζητά την αλλαγή του νόμου ώστε να είναι σε θέση να επεκτείνει και νόμιμα τα δρομολόγιά του ως το Σούνιο, τον Μαραθώνα ή όπου αλλού απαιτούν οι τοπικές κοινωνίες (αν αγνοήσουμε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια ακόμα και μέσα στην πόλη). Ίσως γιατί σε αυτή την περίπτωση η αντίδραση από τα ΚΤΕΛ για την προστασία των δικών τους συμφερόντων θα είναι κάτι παραπάνω από ηχηρή.

πηγή 

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Featured Category

More in Featured Category

Hip Hop Stories by MAD

Hip Hop Stories by MAD: Οι απόλυτοι stars του σήμερα!

Asteropi ChainaMarch 19, 2019
Paris Jackson

Ποιά η θέση της Paris Jackson στην κόντρα για τον Michael Jackson;

Maria CheimonidouMarch 18, 2019
Glastonbury 2019

Janet Jackson και Miley Cyrus στο Glastonbury 2019!

Maria CheimonidouMarch 18, 2019
Katy Perry και Taylor Swift

Η Katy Perry έτοιμη να συνεργαστεί με την Taylor Swift

Maria CheimonidouMarch 18, 2019
Louis Tomlinson

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του Louis Tomlinson

Maria CheimonidouMarch 15, 2019
Jonas Brothers

Οι Jonas Brothers κατακτούν τις ΗΠΑ!

Maria CheimonidouMarch 15, 2019
Justin Bieber

O Justin Bieber παλεύει με τo τέρας της κατάθλιψης

Maria CheimonidouMarch 14, 2019
Seungri

Ο Seungri των BIGBANG εγκαταλείπει τη μουσική βιομηχανία!

Maria CheimonidouMarch 12, 2019
Κωνσταντίνος Αργυρός

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός πάει Ισραήλ!

Maria CheimonidouMarch 7, 2019