Η Ντορέτα Παπαδημητρίου απαντάει στις κριτικές για το “Music School”

H Ντορέτα Παπαδημητρίου άκουσε πολλά, μαζί με τους επιτελείς του ΜΕΓΚΑ, σχετικά με το Music School και το κατά πόσο είναι ένα κατάλληλο τηλεοπτικό πρόγραμμα για τα μικρά παιδιά. Η ηθοποιός απάντησε σε όλα αυτά, μιλώντας στο περιοδικό Celebrity…

Μίλησέ μου για το project του “Music School”. Το ότι είσαι μητέρα σε βοήθησε να πεις το ναι;

Είμαι πολύ ευτυχισμένη που αποφάσισα να το παρουσιάσω. Από την αρχή που μου έγινε η πρόταση από το Μega, είδα πολύ θετικά το όλο project. Πρώτα από όλα επειδή έχει να κάνει με παιδιά, που τα αγαπώ ούσα και εγώ μητέρα.
Είναι ένα πρόγραμμα πολύ τρυφερό και προστατευτικό απέναντι στα παιδιά, χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς. Στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ταλέντο αυτών των παιδιών. Από πίσω βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ξανακάνει ανάλογα προγράμματα και ξέρουν πώς πρέπει να γίνει μια τέτοια εκπομπή. Όταν δε είδα και στις οντισιόν το αστείρευτο ταλέντο των παιδιών, εντυπωσιάστηκα. Δεν περίμενα ότι σε αυτές τις ηλικίες μπορούν να έχουν τόσο υπέροχες φωνές.

Ποια η γνώμη σου για τα σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για εκπομπές που έχουν παιδιά ως συμμετέχοντες; Ότι δηλαδή γίνονται προϊόντα εκμετάλλευσης για λόγους διαφημιστικούς και για τηλεοπτικά νούμερα; Το σκέφτηκες αυτό πριν αποφασίσεις να αναλάβεις την παρουσίαση της εκπομπής;

Αρχικά στη συζήτηση που κάναμε με πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι παραγωγής ότι δεν περιέχει αποχωρήσεις, δεν έχει ανταγωνιστικό πνεύμα, δεν έχει τη συνηθισμένη βαθμολογία, αλλά Α και Β, όπως στο σχολείο, και ότι θα υπάρχει παιδοψυχολόγος. Τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία θέλησαν να λάβουν μέρος στην εκπομπή και αυτό φάνηκε από τα βίντεο που μας είχαν στείλει. Κανένας γονιός δηλαδή δεν τα πίεσε να συμμετάσχουν. Μου έδιναν δηλαδή πληροφορίες οι οποίες με έκαναν να νιώθω σίγουρη ότι δεν υφίσταται καμία διάθεση εκμετάλλευσης αυτών των παιδιών. Το “Music School” είναι ένα πρόγραμμα όπου το παιδί μπορεί να δείξει το ταλέντο του, να μάθει πολλά πράγματα και αν τελικά αποφασίσει να ασχοληθεί μελλοντικά με το τραγούδι –γιατί δεν πάμε να φτιάξουμε καριέρες και δίσκους εδώ– να έχει σωστά εφόδια. Ο νικητής θα κερδίσει μια διετή υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, για να ασχοληθεί σε βάθος με το αντικείμενο που αγαπάει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *