Χρυσές Σφαίρες: Οι υποψηφιότητες

Χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν στο Los Angeles οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, που ως γνωστόν, θεωρούνται οι προάγγελλοι των βραβείων Oscar.

Ο Ηλίας Φραγκούλης έπεσε μέσα, στο Cinemad της προηγούμενης εβδομάδας: Το “Up in the air” ήταν η ταινία που ξεχώρισε. Η bittersweet κομεντί του Jason Reitman (“Thank you for smoking”, “Juno”) συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες (έξι συνολικά), συμπεριλαμβανωμένων και αυτών για την καλύτερη δραματική ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο και Α’ ρόλου για τον George Clooney.

Το “Nine” – η musical verson του 8 1/2 του Fellini – συγκέντρωσε πέντε υποψηφιότητες, με τους Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard και Penelope Cruz να διεκδικούν από μία Χρυσή Σφαίρα.

Το “Inglourious Basterds” του Quentin Tarantino, το “Ηurt locker” της Kathryn Bigelow, και το “Αvatar” του James Cameron φιγουράρουν με ικανό αριθμό υποψηφιοτήτων στις διάφορες κατηγορίες ενώ η βετεράνος του κινηματογράφου Meryl Streep έχει και φέτος διπλή υποψηφιότητα (“Julie & Julia”, “It’s Complicated”).

H Sandra Bullock προτάθηκε επίσης για δύο διαφορετικές ερμηνείες της (“Τhe break up”, “Τhe blind spot”) αλλά και ο Matt Damon, το ίδιο (“Τhe informant!”, “Ιnvictus”)

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για καλύτερη μουσική, ξεχώρισαν τα original scores από τις ταινίες “Up“, “The Informant!“, “Avatar“, “A Single Man” και “Where The Wild Things Are“, ενώ στην κατηγορία καλύτερο τραγούδι συναγωνίζονται τα: “Cinema Italiano” (Nine), “I See You” (Avatar), “I Want To Come Home” (Everybody’s Fine), “The Weary Kind” (Crazy Heart), και “Winter” (Brothers).

Τέλος όσοι είστε fans των US TV Series, μάθετε ότι για καλύτερη δραματική σειρά είναι υποψήφιες οι: “Big Love“, “Dexter“, “House“, “Harry Productions“, “Mad Men” και “True Blood“, ενώ για καλύτερη κωμική οι: “30 Rock‘, “Entourage“, “Glee“, “Modern Family” και “The Office“.

Συντονιστείτε αύριο στους MAD δέκτες σας και το Cinemad (εκτάκτως στις 23:00 μετά το Your Voice), για περισσότερα Οσκαρικά νέα, σχολιασμό των υποψηφιοτήτων και πολλές αποκλειστικότητες.

Η πλήρης λίστα με τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *