Το Schoolwave κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει!

Το Schoolwave κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει!

Στις 2-3-4 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο έρχονται 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα + 5 συγκροτήματα που “αποφοίτησαν” από το Schoolwave + 7 special guests. Δεκαεξάρηδες από την Κοζάνη και την Κέρκυρα θα παίξουν από death metal μέχρι ρεμπέτικα και θα μοιραστούν την ίδια σκηνή με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Φοίβο Δεληβοριά (2/7), τον Μάρκο (Locomondo) και τους Word of Mouth (3/7), τον Σάκη (Rotting Christ), τους 1000mods και τους Tardive Dyskinesia (4/7).

Από κάτω θα τους περιμένει όπως πάντα ένα κοινό χιλιάδων παιδιών για τα οποία η μουσική είναι μόνο η αφορμή – η αφορμή να ξεφύγουν από σχολεία και (καλοκαιρινά) φροντιστήρια, να ξεχάσουν για λίγο το φόβο της ανεργίας και να βρεθούν επιτέλους μαζί.

Φέτος, πέρα από τη μουσική, θα γίνουν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

• Έκθεση comics Ελλήνων και ξένων δημιουργών σε συνεργασία με την Comicdom Press,
• Τουρνουά ping pong με συμμετοχή 4 Ελλήνων πρωταθλητών, μέλη της Εθνικής Εφήβων και Παίδων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ελληνικού.
• 4 workshops για νέους μουσικούς που θα γίνουν στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (δίπλα στην Πλατεία Νερού) από γνωστούς μουσικούς: 1) David Lynch (Human Touch), 2) Σάκης Τόλης (Rotting Christ), 3) Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), 4) Λάμπης Κουντουρόγιαννης (Wedding Singers/ Spectralfire)
Το Schoolwave 2014 πραγματοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 19:01 και η είσοδος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα, θα είναι συμβολική: 2 ευρώ την ημέρα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Schoolwave 2014 εδώ: www.theschooligans.gr/ site/index.php?option=com_ content&task=view&id=1810& Itemid=29

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες του Schoolwave εδώ: https://dl. dropboxusercontent.com/u/ 89739237/Schoolwave%20photos% 20%28high%29.zip

Είπαν για το Schoolwave:

Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans – διοργανωτές):
“Τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν ότι το Schoolwave είναι κάτι σαν το καλοκαίρι. Έρχεται μόνο του. Κι έρχεται κάθε χρόνο. Το ελπίζω. Αλλά κι αν κάποια στιγμή σταματήσει, θα μείνουν τα dvd. Το αποτύπωμα μιας υπέροχης νέας γενιάς που μεγάλωσε σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα”.

Rosebleed (guest band από το Schoolwave 2006):
“Η συμμετοχή μας στο Schoolwave ως μαθητική μπάντα ήταν ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε. Το Schoolwave σαν ιδέα και σαν υλοποίηση είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία είμαστε περήφανοι που συμβαίνουν στη χώρα μας. Εμείς αναγκαστήκαμε να φύγουμε για Γερμανία και να σκορπιστούμε σε διάφορες πόλεις. Μετά από δύο χρόνια προσαρμογής καταφέραμε να είμαστε όλοι μαζί και να επανενεργοποιηθεί η μπάντα. Στην Ελλάδα θα παίξουμε ξανά μετά από 2,5 χρόνια. Και πού; Στο Schoolwave!”

Γιάννης Αγγελάκας:
“Το να παίζεις σ’ ένα κοινό 16ρηδων και 17ρηδων, δηλαδή ένα κοινό καθαρό και αθώο, μόνο στο Schoolwave σού συμβαίνει. Ανυπομονώ λοιπόν. Και γουστάρω πολύ που θ’ ανέβω σε μια σκηνή που λίγο πριν παίζανε πιτσιρικάδες. Συμβουλή, όχι, δεν έχω να τους δώσω. Στα 16 σου δεν θέλεις καμία συμβουλή. Έχεις ένα άλογο που τρέχει μέσα σου και το ακολουθείς”.

Φοίβος Δεληβοριάς:
“Είναι ένα είδος τύχης να μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τον θυμό, το χιούμορ, την ευαισθησία όταν αυτά είναι ακόμα ακαπέλωτα, όταν δεν ξέρουν πώς πρέπει να κρύψουν τον εαυτό τους, όταν η ‘τηλεοπτική’ ζωή δεν τα έχει αλλοιώσει οριστικά. Ο Χρήστος, ο Μπάμπης και όλοι οι υπόλοιποι του Schoolwave ζουν ως εκπαιδευτικοί αυτή την τύχη καθημερινά. Κάθε χρόνο, αριστοκρατικά και γενναιόδωρα, καλούν κι εμάς να τη μοιραστούν. Έχω ζήσει αποκαλυπτικές στιγμές τις δύο φορές που υπήρξα μέλος της επιτροπής. Κυρίως ξεκαθάρισε και πάλι μέσα μου το ότι άσχετα με το πού κινείται κάθε φορά ο ‘κανόνας’, η εξαίρεση είναι αυτή που οδηγεί στο τέλος το παιχνίδι”.

Μάρκος (Locomondo):
“Για μένα το Schoolwave είναι με διαφορά το φεστιβάλ με την πιο φρέσκια, ειλικρινή και αφιλτράριστη μουσική στη χώρα μας. Και είναι ο μόνος θεσμός που προβάλλει την ιδέα της μπάντας και όχι του τυποποιημένου σόλο καλλιτέχνη. Ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα. Αν αφήσουμε τη μουσική και τη δίψα των παιδιών να εκφραστούν στα διάφορα reality και talent shows, τότε η επόμενη γενιά δε θα έχει πια κανένα κριτήριο να ξεχωρίζει την αυθεντική έκφραση από την κατευθυνόμενη ποπ κουλτούρα”.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τους έξαλλους πανηγυρισμούς των διεθνών μας στο πούλμαν, μετά την ιστορική πρόκριση!

Οι Otherview έγραψαν τραγούδι για την Εθνική Ελλάδας! “Πάλι δυνατά”!

Δείτε φωτογραφίες από τα backstage των MAD VMA 14 by Airfasttickets

YLIKA 10b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *