Ρεκόρ Guiness για Adele, Lady Gaga και Justin Bieber!

Όχι ένα ούτε δύο αλλά τρία ρεκόρ Guiness κατέχει η Adele: είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει ταυτόχρονα δύο singles και δύο albums στο UK Top5, είναι η πρώτη solo καλλιτέχνις που έμεινε για 11 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του UK albums chart, αλλά και που βρέθηκε στην κορυφή για περισσότερες εβδομάδες συνολικά.

Η Lady Gaga μπορεί να καυχιέται ότι έχει, παγκοσμίως, τους περισσότερους followers στο Twitter, καθώς και ότι είναι η γυναίκα για την οποία γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις στο Internet. Επίσης, το τραγούδι της “Poker Face” κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο US Digital Hot Songs chart (83 εβδομάδες).

Άλλα αξιοσημείωτα ρεκόρ:

Justin Bieber: Το “Baby” είναι το πιο δημοφιλές video online (463.820.304 views τον Φεβρουάριο του 2011)

The Black Eyed Peas: Το “I Gotta Feeling” κατέχει το ρεκόρ για τις μεγαλύτερες ψηφιακές πωλήσεις, ενώ είναι και το πρώτο τραγούδι που κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το 1εκ. downloads στην Αγγλία.

J.K. Rowling: Η συγγραφέας του “Harry Potter” είναι η πρώτη δισεκατομμυριούχος συγγραφέας στον κόσμο, με τις πωλήσεις των βιβλίων της να έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Rihanna: Η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κατακτά κάθε χρόνο το Νο1 του UK singles chart εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια (2007-2011).

Willow Smith: Η πιο μικρή σε ηλικία καλλιτέχνης που κατάφερε ποτέ να βρεθεί στο Top 20 (με το “Whip My Hair”, όταν ήταν 10 χρονών)

Lil Wayne: Ο rapper με τα περισσότερα hits στο US Hot 100 chart (συνολικά 64, από το 1999 μέχρι το 2010)

U2: Η πιο εμπορική live περιοδεία στα χρονικά (360 World Tour). Τον Απρίλιο του 2011 είχε βγάλει κέρδη 539εκ. δολλαρίων με 110 συναυλίες (μεταξύ Ιουλίου του ’09 και Ιουλίου του ’11).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *