Ποιά είναι τα Eίδωλα της νέας εποχής μετά το 2010;

Μάρα, 16

Ο Edward Cullen του Twilight (του βιβλίου) είναι ο ιδανικός άντρας για μένα. Η γυναίκα που θαυμάζω είναι η Stephenie Meyer. Ξεκίνησε να γράφει ένα βιβλίο που δεν ήξερε που θα οδηγήσει, μόνο η αδερφή της πίστευε σε αυτήν.

Φανή Χαλκιά:

Είναι ευθύνη αυτό που βλέπει ένα παιδί σε σένα, αλλά τα παιδιά λόγω ενστίκτου βλέπουν το υγιές, όχι το άσχημο. Οπότε αυτό δεν με φοβίζει. Έχω έναν μοναδικό κωδικό επικοινωνίας με τα παιδιά.

Είχα κυρίως ως πρότυπα αθλητές. Τον Λάμπρο Παπακώστα, τη Νίκη Ξάνθου, τον προπονητή μου. Λέω πάντα την αλήθεια, δεν υπάρχει εναλλακτική για μένα.

Το κραυγαλέο δεν είναι αυτό που κερδίζει. Ό, τι κι αν έκανε ο Phelps, υπάρχουν τόσα παιδιά που ξεκίνησαν τον αθλητισμό εξαιτίας του. Όπως και ο παροξυσμός που υπάρχει με τα παιδιά και τον Κεντέρη – είναι φοβερό.

Δεν γίνεται να κάνεις όλα τα πράγματα καλά. Μόνο αυτό που αγαπάς μπορείς να κάνεις καλά.

Κατερίνα, 17:

Είδωλα μπορεί να έχει η νεολαία πολλά. Πρότυπο ένα. Για μένα είναι ο μπαμπάς μου.

Δημήτρης, 30

Το εφηβικό μου πρότυπο που με απογοήτευσε ήταν ο Kurt Cobain. Είχα παίξει μέχρι και ξύλο για χάρη του. Το κόλλημά μου αυτή την περίοδο είναι ο Νίο του Matrix.

Μαρία, 17

Έχω για πρότυπο ό, τι έχει να κάνει με τη μόδα. Θα ήθελα να γίνω μοντέλο. Έχω για πρότυπο τη Sienna Miller.

Άννα, 20

Έχω αγαπημένους καλλιτέχνες, αλλά δεν έχω κανέναν είδωλο. Είδωλο είναι το άπιαστο, αυτό που θα θέλαμε να γίνουμε στο μέλλον. Υπάρχουν διάσημοι που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα, κάνουν prive party και ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια. Αυτοί είναι στον κόσμο τους. Δεν είναι άνθρωποι, άρα όχι και πρότυπα.

Αριστούλα 17

Έχω εκατομμύρια πρότυπα, αλλά και ταυτόχρονα κανένα. Ό,τι με χαλάει, το απορρίπτω. Το θλιβερό είναι όταν μιμούμαστε κακές συμπεριφορές και κάνουμε τα πρότυπά μας είδωλα. Η Lady GaGa τραγουδάει, χορεύει, αλλά δεν έχει κάνει κάτι αξιέπαινο στη ζωή της για να είναι είδωλο.

Γιώργος, 29

Πώς γίνεται κάποιος να έχει ως πρότυπο έναν μουσικό όταν δεν ασχολείται με τη μουσική; Πρέπει να δουλέψεις για να γίνεις καλός αθλητής ή να έχεις καλή φωνή.

Ανδρέας, 20

Τα παιδιά της γενιάς μου έχουν ξεχάσει πως μπορείς να πετύχεις. Θέλει αγώνα.

Δείτε τα ρεπορτάζ της εκπομπής εδώ και ακούστε την τηλεφωνική παρέμβαση της Φανής Χαλκιά εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *