Οι 10 καλύτεροι πρωτοεμφανιζόμενοι του 2010

10. Nicki Minaj

Μπορεί να μην έγινε πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό αλλά μέσα σε μία χρονιά η Nicki Minaj μονοπώλησε στα charts, ήταν υποψήφια για MTV VMA και έκανε συνεργασίες με Usher, Eminem, Kanye West, Will.I.Am. και Mariah Carey. Έγινε η πρώτη γυναίκα rapper που βρέθηκε στο #1 του Billboard Rap Songs Chart μετά την Lil’ Kim το 2003.

09. Rous

Τον γνωρίσαμε μέσα από το Jumping Fish και ενώ αρχικά κανείς δεν ήξερε το όνομά του, όλοι ήξεραν το τραγούδι του ‘Εξαιρέσεις‘.
Σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να γίνει ευρύτερα γνωστός. Τον Μάρτιο του 2010, ο Rous κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ και παρουσιάζει κομμάτια με τη δική του οπτική, επηρεασμένος από τα ακούσματά του όπως ο Bob Dylan και ο Woody Gurthie. Στα MAD VMA 2010 ο Rous κερδίζει το βραβείο στην κατηγορία “Mad Radio 106,2 Τραγούδι της Χρονιάς” για το κομμάτι του “Εξαιρέσεις“.

08. OtherView

Οι OtherView είναι ένα μουσικό project που αποτελείται από τον Δημήτρη, τον Βασίλη και την Κρυσταλλία. Στο βιογραφικό τους θα βρούμε ότι έχουν συνεργαστεί με τους Akcent, Max Zotti και David Rivaz. Γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό με τη διασκευή του “La Luna” λίγο πριν το καλοκαίρι του 2010. Στα MAD VMA 2010 οι OtherView μαζί με την Ήβη Αδάμου εμφανίζονται στη σκηνή ερμηνεύοντας το κομμάτι “Last Kiss-Προσευχή“.

07. Far*East Movement

Έχοντας στις “μουσικές αποσκευές” τους στοιχεία από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και τις Φιλιππίνες, οι Far*East Movement βρέθηκαν στο #1 του Billboard Hot 100 με το single τους “Like A G6” να έχει πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσα στο 2010 συνεργάστηκαν on stage με τους Lady Gaga, N.E.R.D. και Jay-Z.

06. Ήβη Αδάμου

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1993 στην Κύπρο και έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ελληνικό X Factor το 2009. Συνεργάστηκε με τους Stavento στο τραγούδι “Σαν Έρθει Η Μέρα” και κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “Καλοκαίρι στην Καρδιά” τον Ιούνιο του 2010. Από το δίσκο ξεχώρισαν αμέσως τα singles Α*Γ*Α*Π*Η, “Σώσε Με” και “Το Μυστικό Μου Να Βρεις“.

05. Μέλιsses

Πέντε νέα παιδιά που δανείστηκαν το όνομά τους από ένα πλανόδιο πωλητή μελιού. Εμφανίζονται στο προσκήνιο στις αρχές του 2010 με το ραδιοφωνικό single “Κρυφά“, ενώ τον Φεβρουάριο συμμετέχουν με τον “Κινέζο” στη διαδικασία για την επιλογή του τραγουδιού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurovision. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφορούν το πρώτο album τους με τίτλο “Μυστικό“. Στα MAD VMA 2010 οι Μέλιsses μαζί με τον Μύρωνα Στρατή εμφανίζοται στη σκηνή και μας παρουσιάζουν ένα ρεμίξ στα κομμάτια τους “Πριν Μας Δει Κανείς” και “Κρυφά“. Παράλληλα κερδίζουν το βραβείο για τον Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη.

04. Willow Smith

H Willow Smith a.k.a. Willow, κόρη του γνωστού ηθοποιού Will Smith, γεννήθηκε το 2000 (!) και μόλις εννέα χρόνια μετά υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία του Jay-Ζ, Roc Nation και το πρώτο της single με τίτλο “Whip My Hair” έφτασε στο #11 του Billboard Hot 100. Το 2011 θα την βρει να ετοιμάζει το ντεμπούτο album της αλλά και να κάνει πρόβες και για την Ευρωπαϊκή περιοδεία της, παρέα με τον Justin Bieber.

03. B.o.B.

O Bobby Ray Simmons έκανε αίσθηση στο κοινό του Hip-Hop πριν ακόμη κυκλοφορήσει το πρώτο του single. Όταν κυκλοφόρησε αυτό, με τίτλο “Nothing On You” και σε συνεργασία με τον Bruno Mars, ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει κατευθείαν στην κορυφή των charts. Ακολούθησε η συνεργασία του με την Hayley Williams των Paramore και τον Eminem στο τραγούδι “Airplanes” και τον Rivers Cuomo των Weezer στο “Magic“. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος σε 5 κατηγορίες των MTV Video Music Awards.


02. Mark Angelo

Ο Mark Angelo γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τον ακούμε για πρώτη φορά στα μουσικά σήματα του Mad Radio 106.2 με το τραγούδι “My Radio” ενώ γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό με το theme track των Mad Video Music Awards 2010 by Vodafone, “Far From Everything με τα φωνητικά της Shaya! Το πρώτο του άλμπουμ έχει τον τίτλο “Play.Pause.Stop.Rewind” και περιλαμβάνει 8 κομμάτια με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως Onirama, Vegas, Shaya και Hazel.

01. Bruno Mars

Πριν γίνει τραγουδιστής, ο Bruno Mars έγραφε τραγούδια για τους Flo Rida, K’ Naan, Brandy και Cee-Lo. Βγαίνει στο προσκήνιο κάνοντας φωνητικά στο πρώτο single του B.o.B. με τίτλο “Nothing On You” και συνεχίζει με μία σειρά επιτυχημένων τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα “Billionaire“, “Just The Way You Are” και “Grenade“. Παράλληλα συνθέτει και την μεγάλη επιτυχία “F*ck You!” του Cee-Lo Green. Αδιαμφισβήτητα, ήταν η χρονιά του!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *