Με Έλληνα αντικατέστησε τον κιθαρίστα του ο Ozzy Osbourne!

Αληθεύει! Ο Κώστας Καραμητρούδης είναι ο νέος κιθαρίστας στο συγκρότημα που συνοδεύει τον ‘Νονό της heavy metal’, και τραγουδιστή του ιστορικού συγκροτήματος Black Sabbath, Ozzy Osbourne.

Και εάν είστε fans της ελληνικής metal σκηνής αλλά το όνομα δεν σας λέει τίποτα, τότε μπορεί να τον ξέρετε ως Gus G. από το ελληνικό metal band Firewind.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ozzy, η συνεργασία του με τον Zakk Wylde -που ήταν μαζί του από το 1987 σε όλα τα solo albums του- έπρεπε να λήξει, καθώς ο κιθαρίστας είχε πλέον το δικό του συγκρότημα (Black Label Society) και “δεν είχε ανάγκη πια” τον Ozzy. Έτσι, επέλεξε για βασικό του κιθαρίστα τον Gus G., “a guy from Greece -not the musical (Grease), the country“!

O 29χρονος Κώστας Καραδημητρούδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και όταν έγινε 18 έφυγε από την Ελλάδα για να σπουδάσει στο Berklee College of Music. Τα παράτησε νωρίς όμως, γιατί προτίμησε να αφιερωθεί στο πάθος του, την metal. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ‘Gus G.‘ του το κόλλησαν την εποχή που έζησε για λίγο στην Αμερική.

Κατέληξε με τους Firewind αλλά έχει επίσης παίξει με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Dream Evil και Arch Enemy. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2005, αντικατέστησε εκτάκτως τον κιθαρίστα της death metal μπάντας Arch Enemy και εμφανίστηκε μαζί τους στο Ozzfest.

Και εάν ακόμα σας φαίνεται αναπάντεχη η επιλογή του Ozzy, μάθετε ότι το 2003 ο Gus G ψηφίστηκε τρίτος καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο από το Γιαπωνέζικο περιοδικό BURRN!.

Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις του Ozzy Osbourne σχετικά με τον Gus G. αλλά και από την κοινή τους εμφάνιση στην τελετή λήξης του μουσικού event Blizzcon 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *