Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ της Lady Gaga

Το τρίτο άλμπουμ της Lady Gaga, «ARTPOP», κυκλοφόρησε σήμερα σε συνδυασμό με ένα app που παρουσίασε η TechHAUS, το τεχνολογικό τμήμα του HAUS OF GAGA. Αυτή την ημέρα, το HAUS OF GAGA (η δημιουργική ομάδα της Gaga) διεκδικεί με ιδιαίτερη ικανότητα να φέρει την μουσική βιομηχανία σε μία νέα περίοδο, μία περίοδο όπου η τέχνη οδηγεί την pop και ο καλλιτέχνης κατέχει και πάλι τον έλεγχο της «εικόνας». «ARTPOP» θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε. Αλλά για την Lady Gaga, αυτή είναι η γιορτή της εμμονής.

Το πρώτο single με το όνομα «Applause» κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 2013 και το video clip του ανέβηκε στο youtube στις 19 Αυγούστου κάνοντας πρεμιέρα στην εκπομπή Good Morning America. Η Lady Gaga έγραψε στο twitter:

«Το Applause είναι ένα κομμάτι με πολύ βαθύ νόημα για εμένα γιατί μιλάει γι’ αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι για τους celebrities σήμερα ότι οτιδήποτε κάνουμε το κάνουμε για να τραβήξουμε την προσοχή. Αλλά κάποιοι από μας μέσα σε αυτό το γκρουπ που αποκαλούν celebrities είμαστε καλλιτέχνες και ότι δημιουργούμε δεν έχει νόημα εκτός και αν υπάρχει κοινό που να το θυμάται. Χρειάζομαι την προσοχή σας στην αρχή για να σας τραγουδήσω τα κομμάτια μου αλλά είναι το χειροκρότημα στο τέλος που μου δείχνει αν έχω καταφέρει να σας κάνω να περάσετε καλά. Η ψυχαγωγία κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και εγώ ζω για το χειροκρότημα για να ξέρω ότι διαδίδω αυτήν ακριβώς την χαρά και ψυχαγωγία. Ζω για να σας ακούω χαρούμενους και να ξέρω ότι είμαι μέρος αυτού. Πιστεύω στη «showbusiness». Το χειροκρότημα δημιουργεί αυτό το πράγμα που αγαπώ. Όταν ξέρω ότι σας έκανα χαρούμενους. Όταν ξέρω ότι ήταν καλό.»

Το «Applause» έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγινε το 12ο single της Lady Gaga που μπήκε στo Top 10 τον Η.Π.Α φθάνοντας έως τώρα στη θέση #4 της κατάταξης του Billboard Hot 100. Έχει βρεθεί στο Top 10 σε 30 διαφορετικές χώρες και στο Top 20 ακόμα 5 χωρών. Ενώ έκανε και μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Ειδικότερα στην Αμερική έγινε το no1 τραγούδι της Gaga σε airplays .

Μέσω του twitter ανακοινώθηκε ότι το επόμενο single του «ΑRTPOP» ονομάζεται «Venus». Στις 21 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε σαν πρώτο promo single μέσο iTunes το «Do What You Want» με τον R. Kelly και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε την κορυφή στα charts 83 χωρών και έτσι την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε ότι τελικά θα γίνει το κανονικό δεύτερο single του δίσκου .Παράλληλα το «Venus» κυκλοφόρησε κανονικά στις 25 Οκτωβρίου αλλά σαν απλό promo single ενώ στις 4 Νοεμβρίου δεύτερο promo single έγινε η μπαλάντα «Dope».

Στις 7 Οκτωβρίου του 2013 η Lady Gaga αποκάλυψε το εξώφυλλο του «ARTPOP». Το εξώφυλλο φέρει την υπογραφή του εικαστικού Jeff Koons, που δημιούργησε το άγαλμα της 27χρονης τραγουδίστριας. Ανάμεσα στα πόδια της βρίσκεται μια μπλε σφαίρα με τον τίτλο του νέου της άλμπουμ, ενώ στο φόντο διακρίνονται διάσημα έργα τέχνης, όπως ο πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι με τίτλο «Η Γέννηση της Αφροδίτης». Η Gaga αποκάλυψε κομμάτι-κομμάτι το εξώφυλλο του τέταρτου δίσκου της, με τίτλο «ARTPOP», μέσα από τις γιγαντοοθόνες που υπάρχουν στην «Times Square» της Νέας Υόρκης. Στο Twitter δημιουργήθηκε ειδικό hashtag για τα αποκαλυπτήρια, όπου εκατομμύρια θαυμαστών της ανά τον κόσμο δημοσίευαν τα καρέ από το εξώφυλλο και, μάλιστα, το έκαναν παγκόσμιο trend σε ελάχιστα λεπτά. Ως επί το πλείστον θετικές ήταν και οι κριτικές από τους κριτικούς τέχνης. Αργότερα αποκάλυψε ότι στα πρώτα 500.000 φυσικά αντίγραφα του «ARTPOP» οι λέξεις Lady Gaga + ARTPOP θα είναι επικαλυμμένες με ροζ μεταλλικό φύλλο + φύλλο αργύρου. Τα μεταλλικά αυτά φύλλα αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό σχεδιασμό του εξωφύλλου του album , όπως τον φαντάστηκε ο καλλιτέχνης Jeff Koons. Στις 9 Οκτωβρίου του 2013 παρουσίασε επίσημα την πλήρη λίστα κομματιών του καινούργιου της άλμπουμ. Ανέθεσε επίσης μια ομάδα θαυμαστών της να σχεδιάσει μια γκράφιτι στυλ τοιχογραφία με τα ονόματα όλων των κομματιών.

Οι fans που θα επισκεφθούν τα iTunes μπορούν να προπαραγγείλουν το album ARTPOP μόνο με ένα κλικ:

ARTPOP ALBUM: http://smarturl.it/ARTPOPalbum

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ LADY GAGA

Η LADY GAGA ήρθε στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του ντεμπούτου studio album της «The Fame» (2008), το οποίο έφτασε σε πωλήσεις τις 15 εκατομμύρια κόπιες παγκοσμίως. Η επιτυχημένη πορεία της στη μουσική βιομηχανία περιλαμβάνει 5 βραβεία Grammy με 15 υποψηφιότητες συνολικά, έχει το ρεκόρ των 13 MTV Video Music Awards στις 26 συνολικά υποψηφιότητες, με συνολικές πωλήσεις 24 εκατομμυρίων albums και 125 εκατομμυρίων singles παγκοσμίως. Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο με περιοδείες όπως οι The Fame Ball (2008), The Monster (Ball 2009-2011) και Born This Way Ball (2012-2013). Το κανάλι HBO μετέδωσε ένα special τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden όπου κέρδισε ένα βραβείο Emmy με πέντε συνολικές υποψηφιότητες. Το δεύτερο studio album της, Born This Way, έσπασε το ρεκόρ στα iTunes για την πιο γρήγορη αναρρίχηση στο # 1 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Το 2013, το περιοδικό Time την κατέταξε στην δεύτερη θέση με την μεγαλύτερη επιρροή της δεκαετίας. Με πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια views σε όλα της τα video, η Lady Gaga είναι από τις πιο ελκυστικές προσωπικότητες εν ζωή στα social media με πάνω από 60 εκατομμύρια likes στο Facebook και πάνω από 40 εκατομμύρια followers στο Twitter. H Lady Gaga είναι η μοναδική καλλιτέχνιδα στη ψηφιακή εποχή με 5 εκατομμύρια πωλήσεις με τα δύο πρώτα hits. Είναι επίσης διεθνής ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος, έχοντας γίνει ευθαρσής υποστηρίκτρια σε αρκετά σημαντικά θέματα που περιλαμβάνουν τα LGBT δικαιώματα, HIV/AIDS ενημέρωση, body image θέματα και την αίσθηση ισχύος της νεολαίας. Το 2011 λανσάρισε την Born This Way Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αφοσιωμένο στην «ενδυνάμωση» της νεολαίας και στην δημιουργία ενός καλύτερου και γενναίου κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *