Καμπάνια SMS για τη στήριξη της τηλ. γραμμής βοήθειας της W.I.N. Hellas

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Μη Κυβερνητική/Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση W.I.N. Hellas, που δραστηριοποιείται από το 2006 στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει καμπάνια σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) για να στηρίξει τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας προς γυναίκες-θύματα.

Από τη Δευτέρα 26/11 έως και τη Δευτέρα 3/12, στέλνοντας sms στο 19059 και γράφοντας τη λέξη ΒΙΑ, προσφέρετε 1 € (χρέωση 1,23€ με φπα) στη W.I.N HELLAS για την τηλεφωνική γραμμή στήριξης.

Η πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή στήριξης 11707 ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2012 παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Στους 5 πρώτους μήνες λειτουργίας της, τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος στη χώρα μας:

  • Το 63% των γυναικών – θυμάτων που ζήτησαν βοήθεια είχαν παιδιά.
  • Το 46% των θυμάτων εργάζεται, ενώ το 54% είναι άνεργες γυναίκες, οικονομικά εξαρτώμενες από το θύτη,
  • Σχεδόν 80% των κακοποιημένων γυναικών που ζήτησαν βοήθεια ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ 25 – 54, δηλαδή στην πιο παραγωγική ομάδα του πληθυσμού.

Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου 1 στις 4 γυναίκες έχει ήδη ή πρόκειται να υποστεί βία κατά τη διάρκεια της ζωής της (σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας), κι όταν οι κοινωνικές συνθήκες οικονομικής κρίσης συσχετίζονται με άνοδο αυτού του ποσοστού, τότε είναι εξαιρετικά σημαντικό, κάθε μία από αυτές τις γυναίκες να μπορεί να βρει μία φωνή να ακούσει, που θα την ηρεμήσει και θα τη συμβουλέψει για τις επιλογές της.

Στηρίξτε κι εσείς το έργο της W.I.N. Hellas, στέλνοντας μήνυμα στο 19059 ή/και διαδίδοντας αυτήν την καμπάνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *