Η επιστροφή του Leon

Το Global, η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Leon, έχει τις ρίζες του στην indie pop και rock μουσική, ενώ παράλληλα αντλεί στοιχεία και από άλλα είδη μουσικής, όπως η ηλεκτρονική, η folk και η ελληνική.

Το album, το οποίο κυκλοφορεί από την Mimosa’s Dream Records, περιέχει 10 κομμάτια, ηχογραφήθηκε στα τέλη του ‘13 στα Tarbox Road Studios του Dave Fridmann, και την παραγωγή υπογράφει ο Tony Doogan, γνωστός για τις δουλειές του με συγκροτήματα όπως οι Belle & Sebastian και οι Mogwai.O Leon, έχοντας καταφέρει να αφήσει το προσωπικό του στίγμα ήδη από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, γράφει και εδώ ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών του εμπνεόμενος από βιώματα,εικόνες και γεγονότα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

To 2012 λίγα χρόνια μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ντεμπούτο του Futrue, οι New York Times σε ένα θέμα τους με τίτλο Paralysis in Athens, αναφέρθηκαν με κολακευτικό τρόπο στη μουσική και τους στίχους του Leon. Η δημιουργικότητα και η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου album είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Από την ίδια τη μουσική, τα πλούσια ηχοχρώματα, τις ευφυείς ενορχηστρώσεις και τους εικονοπλαστικούς στίχους,εώς το αινιγματικό artwork του album, το οποίο υπογράφει το δημιουργικό γραφείο Konsept83 (www.k83.gr) και τις ξεχωριστές συνεργασίες που το πλαισιώνουν όπως αυτή με την Έλλη Τσάτσου και τους χορογράφους Rootlesroot για το video clip του single Lifeline και με το Γρηγόρη Ρέντη ο οποίος επιμελήθηκε το video clip του ομώνυμου single Global. Με αφορμή ένα τραγούδι του Global o Leon συναντήθηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο και προέκυψε ένα σύντομο film/story για το Baby Asteroid το οποίο θα προβληθεί προσεχώς σε Ελλάδα και Αγγλία. Το album Global κυκλοφορεί την 1η Απριλίου στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ στην Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο στις 16 Ιουνίου. Η διανομή στην Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται από την Cobalt Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *