Εγκαίνια σήμερα για το “WALLS” – Unbounded boundaries

“WALLS” – Unbounded boundaries

Εγκαίνια: Tρίτη 18 Σεπτεμβρίου, 2012, 20:00

Διάρκεια: 18.9 – 9.10, 2012

Συμμετέχουν: Μαρία Αντωνάτου, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, Αννέττα Σπανουδάκη

Νέα ταυτότητα στην παλιά πόλη – την Αθήνα που αποτελεί αφετηρία ισχυρού πολιτιστικού λόγου και ξεχωριστής εικαστικής συμπεριφοράς. Το κέντρο υποδέχεται το νεοσύστατο ArtWall. Βασικός άξονας των εκθέσεων του χώρου αποτελεί η δουλειά σύγχρονων καλλιτεχνών που ανήκουν στο δημιουργικό δυναμικό του πολυσυλλεκτικού τοπίου της πόλης. Το εκθεσιακό πρόγραμμα ξεκινά με την έκθεση “WALLS – Unbounded boundaries” όπου 3 καλλιτέχνες συλλέγουν στοιχεία από το αστικό τοπίο και δημιουργούν τον δικό τους ενδιάμεσο χώρο.

H έκθεση “WALLS – Unbounded boundaries” εγκαινιάζεται την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Σε περιόδους κοινωνικής και ατομικής αναταραχής πρέπει κανείς να πάρει εκ νέου θέση, να επαναπροσδιορίσει καθημερινές έννοιες και σύμβολα να δημιουργήσει νέες ερμηνείες και μονοπάτια. Αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα είναι διαφορετικό, αυτό που ήταν δίπλα μας είναι απέναντι από εμάς ή και το αντίστροφο. Ο όρος “Wall/Τοίχος”, στο πλαίσιο της έκθεσης με τον ομώνυμο τίτλο, καθορίζει μια επιφάνεια ή μη επιφάνεια ως γνωστική χαρτογράφηση – το αποτέλεσμα συναρμολογούμενης πληροφορίας από το αστικό τοπίο. Μπορείτε να επιτρέψετε στους “τοίχους” να διεισδύσουν, να παράγουν εκατοντάδες πιθανές η μη τοποθεσίες ή αλλιώς συντεταγμένες στο αστικό τοπίο. WALL/Ο TOIXOΣ είναι μια θέση μέσα σε μια τοποθεσία, βρίσκεται εκεί για παρατήρηση και διείσδυση, για να τον αντιμετωπίσετε και να τον αμφισβητήσετε. Μην περιμένετε να αντικρίσετε την κλισέ επιφάνεια του, η διαφάνεια του υπονοεί εσωτερικά σύνορα και συντεταγμένες καθώς και μια εμπειρία με τον ενδιάμεσο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα: http://theartwall.wordpress.com/2012/09/03/197

Τα έκαναν πλακάκια

Πλακάκια το ένα δίπλα στο άλλο όπου το ένα στηρίζει το άλλο χωρίς κενά με απόλυτη εφαρμογή και συμμετρία μεταξύ τους. Κάπως έτσι γίνεται όταν όλα είναι προσυμφωνημένα ώστε να μην φαίνεται τίποτα από εκείνα που μας κατηγορούν. Όπως λέει και η έκφραση: “τα έκαναν πλακάκια”.

Επενδύουμε πάνω στον τοίχο. Ο τοίχος είμαστε εμείς και ο τοίχος πάντα ξεχωρίζει μ’ ένα τρόπο μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *