Διαλύθηκαν οι R.E.M.

Μετά από τρεις δεκαετίες μουσικής πορείας οι R.E.M. ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου μέσω του επίσημου site τους REMhq.com.

Ως REM, και ως αληθινοί φίλοι, πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε το συγκρότημα. Αποχωρούμε με μία αίσθηση τεράστιας ευγνωμοσύνης, νιώθοντας ολοκληρωμένοι αλλά και έκπληκτοι με τα όσα έχουμε πετύχει. Σε όλους όσους άγγιξε η μουσική μας, ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Ο frontman και τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe έγραψε: “‘Ένας σοφός είπε κάποτε: η ικανότητα του να απολαμβάνεις ένα party είναι το να γνωρίζεις πότε είναι η στιγμή να φύγεις. Χτίσαμε κάτι εκπληκτικό μαζί. Και τώρα το αφήνουμε πίσω μας. Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν οι θαυμαστές μας πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε, και θέλαμε να το κάνουμε σωστά, να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν να είμαστε οι R.E.M. εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια

Ο κιθαρίστας Peter Buck πρόσθεσε: “Ένα από τα πράγματα που λάτρευα ως μέλος των REM ήταν το ότι όλα τα κομμάτια που γράφαμε σήμαιναν για τους fans μας όσα σήμαιναν για εμάς. Το ότι μας αφήσατε να γίνουμε κομμάτι της ζωής σας ήταν ένα απίστευτο δώρο. Ευχαριστούμε.

O μπασίστας Mike Mills συνέχισε: “Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας μας και ενώ ολοκληρώναμε το ‘Collapse Into Now’ θυμίζοντας στους εαυτούς μας όλες αυτές τις παλιότερες επιτυχίες μας αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: Και τώρα; τι; Κάναμε μια αναδρομή στη μουσική μας και ζήσαμε ξανά όλες τις αναμνήσεις μας από τις τρεις αυτές δεκαετίες που περάσαμε μαζί – ήταν ένα απίστευτο ταξίδι.

Οι R.E.M. διαβεβαίωσαν τους fans τους ότι δεν υπήρξαν ποτέ τσακωμοί και διαφωνίες – ούτε δικηγόροι, φωνές και υστερίες. “Πήραμε από κοινού αυτήν την απόφαση – απλά νιώσαμε πως έφτασε η σωστή στιγμή.

Οι R.E.M. σχηματίστηκαν το 1980 και κυκλοφόρησαν συνολικά 15 albums, με τελευταίο το ‘Collapse Into Now‘ του 2011. Οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *