Χρυσές Σφαίρες: Οι νικητές και οι χαμένοι

H 3D υπερπαραγωγή του James Cameron ‘Avatar‘ που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων στο παγκόσμιο box office, ήταν ο μεγάλος νικητής της φετινής απονομής Χρυσών Σφαιρών. H ταινία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες ‘καλύτερη δραματική ταινία’ και ‘σκηνοθεσίας’, καταρρίπτοντας τα προγνωστικά που ήθελαν το “Up in the air” στην πρώτη θέση (και το οποίο κέρδισε τελικά μόνο το βραβείο σεναρίου).

Στην κατηγορία καλύτερη κωμωδία ή musical, διακρίθηκε το ξεκαρδιστικό καλοκαιρινό hit ‘The Hangover‘, παρόλο που βρισκόταν αντιμέτωπο με το all-star musical ‘Nine’.

Χρυσή σφαίρα ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου κέρδισαν για την ερμηνεία τους ο Robert Downey Junior ως νέος ‘Sherlock Holmes’, ο Jeff Bridges για το ‘Crazy Heart’, και γυναικείου η Sandra Bullock για το ‘The Blind Side’ και η βετεράνος Meryl Streep για το ‘Julie & Julia’. Στους δεύτερους ρόλους βραβεύτηκαν ο Christoph Waltz και η Mo’nique για τις ερμηνείες τους στις ταινίες ‘Inglourious Basterds’ και ‘Precious’ αντίστοιχα.

O τηλεοπτικός ‘Dexter‘ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε δραματική σειρά αλλά η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σειράς πήγε στο ‘Mad Men‘. Ομοίως ο Alec Baldwin βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο ‘30 Rock‘ αλλά καλύτερη κωμική σειρά ψηφίστηκε το ‘Glee‘. Οι γυναικείες τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Julianna Margulies στο ‘The good Wife’ και της Toni Collette στο ‘United States of Tara’.

Τέλος, η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας πήγε στη γερμανική ‘Λευκή Κορδέλα‘ του Michael Haneke, ενώ το συγκινητικό ‘Up‘ διακρίθηκε στην κατηγορία “καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων’ αλλά και ‘καλύτερη μουσική’.

Παρά τη δυνατή βροχή, όλη η αφρόκρεμα της showbiz –εκτός από τον Brad Pitt και την Angelina Jolie– έδωσε το παρόν στην τελετή και παρέλασε απαστράπτουσα πάνω στο κόκκινο χαλί!

Θυμηθείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες και πείτε μας τη γνώμη σας για τα αποτελέσματα αλλά και για το ποιά ήταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία του red carpet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *