Φεστιβάλ Βενετίας: το κόκκινο χαλί

Με μία λαμπερή τελετή έναρξης ξεκίνησε χθες Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου το 67ο Φεστιβάλ Βενετίας. Με με την πρεμιέρα του ‘Black Swan‘ του Darren Aronofsky άρχισε και το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Στο ψυχολογικό δράμα πρωταγωνιστεί η Natalie Portman και υποδύεται μια Νεοϋορκέζα μπαλαρίνα, που αγωνίζεται για να κερδίσει τον ρόλο των ονείρων της στη Λίμνη των Κύκνων. Στην ταινία, που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, πρωταγωνιστούν επίσης, ο Vincent Cassel, που υποδύεται τον καλλιτεχνικό διευθυντή, η Mila Kunis, που ενσαρκώνει μια νεαρή χορεύτρια, αλλά και η Winona Ryder.

Το ‘Machete‘ του Robert Rodriguez -μία βίαιη, ωμή ταινία δράσης γυρισμένη στο στυλ των B-movies, με θέμα έναν πρώην αστυνομικό που θέλει να εκδικηθεί για τη δολοφονία της γυναίκας και της κόρης του- έκανε επίσης πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, εκτός συναγωνισμού. Οι πρωταγωνιστές Jessica Alba και Danny Trejo συνόδευσαν τον σκηνοθέτη στο κόκκινο χαλί και φυσικά τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους.

Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και τέσσερις ελληνικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και η ταινία ‘Attenberg‘ της Ραχήλ Τσαγκάρη, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Η φετινή διοργάνωση, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *