Το sequel του ‘Twilight’ θα είναι πιο indie!

Όλοι οι fans του ‘Twilight’ περιμένουν με ανυπομονησία τη συνέχεια της vampire series, η οποία, ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους πρωταγωνιστές της ανέδειξε και το νεανικό μουσικό συγκρότημα Paramore!

Για τη μουσική συνέχεια της ταινίας, το lead-single του ‘New Moon’ ?όπως είναι ο τίτλος του sequel- θα ανήκει στο indie rock συγκρότημα από την Washington, Death Cab For Cutie. Το τραγούδι, που λέγεται ‘Meet Me On the Equinox’ και έχει γραφτεί αποκλειστικά για την ταινία, θα παρουσιαστεί από το γκρουπ στις 13 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της τηλεοπτικής μετάδοσης των βραβείων MTV Video Music Awards, στην Αμερική.

Αν και για την ταινία, οι fans θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, το soundtrack θα κυκλοφορήσει στις ένα μήνα νωρίτερα και οι φήμες θέλουν στο tracklist να συμπεριλαμβάνονται κομμάτια από τον Thom Yorke των Radiohead, τον Αμερικανό τραγουδιστή indie folk Bon Iver, το επίσης Αμερικανικό indie rock band Grizzly Bear αλλά και τους Βρετανούς Muse.

Όλα τα τραγούδια στο δίσκο θα έχουν γραφτεί αποκλειστικά για το soundtrack του ‘New Moon’ και εάν κρίνουμε από την πρώτη ταινία, ο δίσκος αναμένεται να πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις. Το soundtrack του ‘Twilight’ συγκεκριμένα βρισκόταν στο top 10 των charts για 20 συνεχόμενες εβδομάδες, πράγμα που είχε να συμβεί από την εποχή του ‘Τιτανικού’!

Δεδομένου ότι ο όρος ‘indie‘ (από την λέξη independent, ανεξάρτητος), ως μουσικό είδος, υποδηλώνει τους καλλιτέχνες εκείνους που είναι περισσότερο γνωστοί στους ‘ψαγμένους‘ κύκλους και υπογράφουν ως επί το πλείστον με ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, η απόφασή των Death Cab For Cutie να συμμετέχουν σε ένα εμπορικό δίσκο για την προώθηση μιας mainstream ταινίας δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μία συνειδητή απόφαση να γίνουν ευρέως γνωστοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *