Το New York College συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μεσογειακή Διατροφή

Το New York College (Τμήμα Διατροφολογίας) μετέχει από σήμερα στο έργο πού εγκρίθηκε από την Ε.Ε. με τίτλο «MedDiet: Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Προϊόντων». Στο έργο συνολικού ύψους 5.000.000€ συμμετέχουν δώδεκα φορείς από Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Αίγυπτο, Λίβανο και Τυνησία.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μετέχει ως βασικός εταίρος από την Ελλάδα. Στα πλαίσια του έργου αυτού θα υλοποιηθούν δραστηριότητες που θα απευθύνονται σε μαθητές, νέους, καταναλωτές και επιχειρήσεις με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη Μεσογειακή διατροφή ως αναπόσπαστο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Στόχος είναι, με την ολοκλήρωση του έργου, η επίτευξη ενός Ευρω-Μεσογειακού Συμφώνου για την Προώθηση και Προστασία της Μεσογειακής Διατροφής και των Παραδοσιακών Προϊόντων της, ενθαρρύνοντας και άλλες χώρες της Μεσογείου να την υιοθετήσουν και να την μοιραστούν. Για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες όπως:

Α.Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη Μεσογειακή Διατροφή στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Β. Δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση στη Μεσογειακή Διατροφή προς επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Γ. Δημιουργία Ευρω-Μεσογειακού Συμφώνου για την προώθηση και τη διαφύλαξη της Μεσογειακής Διατροφής με πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο στις χώρες των συμμετεχόντων και σε διεθνές επίπεδο.
Δ. Δημιουργία Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής για τα εστιατόρια.
Ε. Δημιουργία Κέντρων Πληροφόρησης για τη Μεσογειακή Διατροφή.
ΣΤ. Δημιουργία Μεσογειακού Γνωσιακού Συστήματος για τη Μεσογειακή Διατροφή.
Ζ. Μελέτες και πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη διαφύλαξη των προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής.

Το NEW YORK COLLEGE έχει αναθέσει στον Διευθυντή του Τμήματος Διατροφολογίας, κ.Νίκο Κατσαρό, την υλοποίηση του έργου που το αφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *