Το MAD στήριξε την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης - Mad TV
Music News

Το MAD στήριξε την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Το MAD στήριξε την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Η ΤΑΜΤΑ ΚΑΙ ΟΙ MEΛΙSSES ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ “ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΤΑΣΗ: ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Ή ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ” σε συνεργασία με το MAD

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε σε συνεργασία με το MAD η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αντισύλληψη “Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;” που τελεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Αριστείδη Αντσακλή. Η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αντισύλληψη και η συναυλία πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Bayer.

Η Τάμτα με τους Cabin 54 και οι MEΛΙSSES τραγούδησαν live μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Mall στο Μαρούσι. Τη συναυλία παρουσίασαν η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς, που τόνισαν, ως πρέσβειρες της καμπάνιας, την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των νέων για τα θέματα αντισύλληψης.

Στο περίπτερο του Διάλεξε Στάση, τα νέα κορίτσια και αγόρια ενημερώθηκαν για τις επιλογές της αντισύλληψης που έχουν από την ομάδα της εκστρατείας και περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα www.your-life.gr – το πρώτο ολοκληρωμένο διαδραστικό portal με αναλυτικό υλικό σχετικά με όλες τις μεθόδους αντισύλληψης και τη σεξουαλική συμπεριφορά, το σώμα και την ερωτική και σεξουαλική ζωή γενικότερα. Επιπλέον, πληροφορήθηκαν για το μοναδικό πλεονέκτημα που τους παρέχει το site και που είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα: δίνει τη δυνατότητα στις νέες κοπέλες να θέσουν ερωτήματα στους γυναικολόγους του www.your-lifeg.gr και να λάβουν έγκυρες απαντήσεις εντός 48 ωρών σχετικά με ό,τι τις απασχολεί γύρω από τη σεξουαλική τους υγεία.

Fans της Τάμτα είχαν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αγαπημένη τους καλλιτέχνιδα από κοντά, έχοντας κερδίσει σε διαγωνισμό που είχε τρέξει από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Διάλεξε Στάση (https://www.facebook.com/yourlifegr?ref=ts), που αριθμεί ήδη πολλά μέλη.

Αποσπάσματα από τη συναυλία θα προβληθούν από το MAD TV.

Η Τάμτα δήλωσε: “Χαίρομαι που αποτελώ μέρος αυτής της προσπάθειας που κορυφώθηκε με τη συναυλία, αλλά πρέπει και θα συνεχίζεται μέχρι οι νέες κοπέλες στην Ελλάδα να μάθουν ότι οφείλουν και μπορούν να προστατέψουν το σώμα τους και τη ζωή τους μέσω της σωστής ενημέρωσης για τους τρόπους αντισύλληψης, προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Το your-life.gr είναι ένας κατατοπιστικός οδηγός για όλες τις επιλογές που μπορούν να έχουν.”

Η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε: Μόνο η σωστή ενημέρωση για τις επιλογές μας στο σεξ μπορεί να μας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις. Ας συμβουλευτούμε το your-life.gr, ας ρωτήσουμε τους γιατρούς του site για ό,τι μας απασχολεί, ας μιλήσουμε με τον γυναικολόγο. Ας διαλέξουμε τη μόνη σωστή στάση. Την Αντισύλληψη.

Η Άννα Πρέλεβιτς δήλωσε: Αυτό που γιορτάσαμε στις 26 Σεπτέμβρη είναι η ευκαιρία μας στη γνώση για την αντισύλληψη. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να στερούμαστε. Διάλεξε αντισυλληπτικό χάπι. Διάλεξε στάση. Αντισύλληψη και όχι ανασφάλεια.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης είναι μια παγκόσμια καμπάνια με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή. Η αποστολή της είναι να βελτιώσει την ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη για να βοηθήσει τους νέους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.500 νέοι ηλικίας 15-24 ετών από 29 χώρες από όλον τον κόσμο, κατέδειξε τις κυρίαρχες τάσεις σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικής συμπεριφοράς, συγκρίνοντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τα τρία τελευταία έτη. Σύμφωνα με την έρευνα, ανησυχητικό είναι το ποσοστό των σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται αύξηση 110% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Εξίσου ανησυχητικά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των νέων που δηλώνουν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με καινούριους συντρόφους χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποια μέθοδο αντισύλληψης.

Από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

  • Από τις 208 εκατομμύρια κυήσεις ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό μεγαλύτερο του 41% ​είναι ανεπιθύμητες
  • 215 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους με κάποια σύγχρονη μέθοδο αντισύλληψης
  • Τα 2/3 των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων (ΣΜΝ) διαγιγνώσκονται σε νέους κάτω των 25 ετών
  • 1 στα 20 έφηβα κορίτσια θα νοσήσει από κάποια βακτηριακή μόλυνση που θα προκληθεί μετά από σεξουαλική επαφή ενώ οι λοιμώξεις αυτές παρατηρούνται ολοένα και σε μικρότερες ηλικίες

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους νέους που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχονται ότι έλαβαν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι δεν είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με την αντισύλληψη είναι εκπληκτικά υψηλό. Τα αυξημένα επίπεδα του ποσοστού που δεν λαμβάνει κάποια μέθοδο αντισύλληψης στην Ευρώπη, οφείλονται σε λανθασμένες αντιλήψεις και μύθους για τις αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης όπως είναι η διακεκομμένη συνουσία, το μπάνιο ή το ντους μετά την ερωτική πράξη και η σεξουαλική πράξη κατά την έμμηνο ρύση.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Music News

More in Music News

Δείτε τις εμφανίσεις των Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo Perform στη συναυλία κακτά του καρκίνου

Δείτε τις εμφανίσεις των Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo Perform στη συναυλία κακτά του καρκίνου

Fotis KonstantopoulosOctober 22, 2019
Dimitri Vegas & Like Mike Νο1 DJ Act 2019

Οι Dimitri Vegas & Like Mike Νο1 DJ Act για το 2019 στον κόσμο!

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
Becky G νέο album Μala Santa

Mala Santa: το πρώτο album της Becky G είναι γεγονός

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
O Martin Garrix θα κυκλοφορήσει το επίσημοτραγούδι του UEFA EURO 2020

O Martin Garrix θα κυκλοφορήσει το επίσημο τραγούδι του UEFA EURO 2020

Fotis KonstantopoulosOctober 21, 2019
Selena Gomez Lose You To Love Me

Λύθηκε το μυστήριο: Η Selena Gomez επιστρέφει με νέο τραγούδι

Fotis KonstantopoulosOctober 20, 2019
SNIK Colpo Grosso

Ο SNIK έγινε Νο1 trend στο YouTube μέσα σε μόλις 7 ώρες!

Fotis KonstantopoulosOctober 19, 2019
Lady Gaga πέφτει απο τη σκηνή

H Lady Gaga έπεσε από τη σκηνή!

Fotis KonstantopoulosOctober 19, 2019
Η Kesha δίνει το τηλέφωνό της για να ακούσετε το νέο της τραγούδι

Η Kesha δίνει το τηλέφωνό της για να ακούσετε το νέο της τραγούδι

Fotis KonstantopoulosOctober 18, 2019
Latin American Music Awards 2019

Latin American Music Awards 2019: πέντε βραβεία για τον Anuel AA

Fotis KonstantopoulosOctober 18, 2019