Παίξε Angry Birds στο browser του υπολογιστή σου

Την Τρίτη η Google είχε το καθιερωμένο της συνέδριο με τους απανταχού developers και ήταν μια μέρα με πολλές ανακοινώσεις. Όλες ήταν η γνωστή κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Apple, και ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνει από ένα music service αντίστοιχο του iTunes; Το πολυαναμενόμενο Google Music Beta είναι πια πραγματικότητα, τουλάχιστον για την Αμερική και σιγά σιγά για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Και η Google δεν έμεινε εκεί. Ανακοίνωσε ακόμα μια νέα App Engine για όσους έχουν android συσκευές, το Google Movies for Android, αλλά και το νέο λειτουργικό των android συσκευών, το Ice Cream Sandwich. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις από τεχνολογικής απόψεως, όμως μια άλλη ήταν η καλύτερη από άποψη διασκέδασης.

Τα Angry Birds, το πλέον διάσημο mobile παιχνίδι της Rovio που ξεκίνησε από το iPhone και κατέκτησε τον κόσμο. Αν δεν ξέρεις, το θέμα έχει ως εξής: κάτι γουρούνια έχουν κλέψει τα αυγά κάποιων πουλιών και αυτά τσαντισμένα παίρνουν την εκδίκηση τους. Το Angry Birds λοιπόν θα ζει πλέον και στην οθόνη του υπολογιστή σου. Ή καλύτερα του PC σου, γιατί αν έχεις Mac αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες μέσω του αντίστοιχου app από το Mac App Store. Όμως τώρα η Google και η Rovio φέρνουν το Angry Birds στον Chrome, τον internet browser της Google. Τώρα μπορείς να παίζεις σε κάθε υπολογιστή και μάλιστα δωρεάν, όπως όμως με όλα τα δωρεάν υπάρχουν κάποια προβληματάκια, όπως για παράδειγμα πως αν δεν έχεις flash το παιχνίδι δεν θα παίζει (αν και γραμμένο σε HTML αλλά είναι κάποιες τεχνολογικές πληροφορίες που αν τις αναλύσουμε απλώς θα ζαλιστείς) ή ? το ακόμα πιο σημαντικό ? πως όπως και στις android συσκευές, έτσι και εδώ υπάρχει το πρόβλημα του framantation όπου οι διαφορετικές οθόνες και οι διαφορετικές αναλύσεις της κάθε συσκευής οδηγούν στο να βλέπεις τα μισά πράγματα στην οθόνη σου κοκ.
Όπως και να χει όμως αν ποτέ δεν έχεις παίξει Angry Birds ή μέχρι τώρα δεν είχες τον τρόπο, ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *