Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ πονάει για τον άλλο

Ο διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καλώντας τους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο ισπανός, διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός, είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο σποτ- έκπληξη που ετοίμασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα , στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”. Ο Μπαρδέμ συμμετέχει στο κοινωνικό μήνυμα, που θα μεταδίδεται τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, αποκλειστικά για το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μιλώντας ακόμα και στα ελληνικά.

“Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία έφεραν μια επανάσταση με μια απλή κίνηση. Όσο δυσκολεύει η ζωή μας, τόσο μεγαλώνει η ευαισθησία μας για τον πόνο των άλλων. Τώρα αυτή η επανάσταση έρχεται και στην Ελλάδα”. Αυτό δηλώνει ο ίδιος ο ηθοποιός αναφερόμενος στη γέννηση της εκστρατείας “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” στην Ισπανία και στον τεράστιο θετικό αντίκτυπο που είχε στην τοπική κοινωνία. Στην συνέχεια, ο Μπαρδέμ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι και οι Έλληνες “θα δώσουν στον κόσμο ένα μάθημα αλληλεγγύης, βοηθώντας αυτούς που περισσότερο έχουν ανάγκη”.

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Χαβιέρ Μπαρδέμ να υποστηρίξει τις “Παστίλιες”; “Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με απίστευτες ιδέες, όπως η εκστρατεία “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των “ξεχασμένων” ασθενών. Επίσης είναι μια οργάνωση αποτελεσματική. Υποστηρίζοντας την είμαι σίγουρος ότι, με ελάχιστη προσωπική προσπάθεια ο αντίκτυπος στις δράσεις της είναι άμεσος”.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι Παστίλιες θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα που είχαν στην πατρίδα του, την Ισπανία, ο ηθοποιός αναφέρει: “Ναι, σίγουρα, η είδηση πως στην Ισπανία κατάφερε τόσος κόσμος να συνεισφέρει στην ανακούφιση των “ξεχασμένων” ασθενών -ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του αλλά και ως μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας- είναι από μόνη της ικανή να φέρει “συμπτώματα” πόνου για τον άλλο και στην Ελλάδα. Οι Παστίλιες όχι μόνο είναι ανακουφιστικές γι’ αυτά τα “συμπτώματα” αλλά και καθησυχαστικές, εφόσον με μια τόσο εύκολη κίνηση – όσο το να πάμε στο φαρμακείο και να αγοράσουμε Παστίλιες – μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε με τρόπο άμεσο”.

Υπενθυμίζεται ότι οι “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” είναι καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται μέχρι στιγμής σε πάνω από 1200 φαρμακεία της χώρας, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Τα φαρμακεία συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης, ενώ οι Παστίλιες κοστίζουν μόλις 1,60 ευρώ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα ενισχύσουν τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εντός και εκτός συνόρων. Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της, που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Αναζητήστε τις “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” στο φαρμακείο της γειτονιάς σας. Aν δεν τις βρείτε, ενημερώστε τον φαρμακοποιό σας να τις παραγγείλει με ένα απλό τηλεφώνημα 210 5 200 500. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε με έναν τόσο απλό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία:

Website: pastilies.gr, www.msf.gr
Blog: pastilies.msf.gr
Facebook: www.facebook.com/msf.greece
Twitter: twitter.com/msfgreece : Hashtag: #pastilies
Youtube: www.youtube.com/user/msfgreece/
Pinterest: http://pinterest.com/msfgreece/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *