Οδηγείται στην καταστροφή η Lady Gaga; - Mad TV
Music News

Οδηγείται στην καταστροφή η Lady Gaga;

Οδηγείται στην καταστροφή η Lady Gaga;

Στο marketing υπάρχει η φράση “tipping point“: είναι η στιγμή που ένα προϊόν με συνεχής ανοδική πορεία φτάνει έως εκεί που μπορεί. Μετά από αυτό το σημείο η πτώση είναι αναπόφευκτη. Ίσως αυτή ακριβώς τη στιγμή να βιώνει η Lady Gaga. Και δυστυχώς για αυτή, το θέμα δεν φαίνεται να περιορίζεται στις καθολικές οργανώσεις που έχουν εξοργιστεί για το τραγούδι “Judas“.

Καλώς ή κακώς η Gaga στον απόγειο της επιτυχίας της χρήστηκε icon της gay κοινότητας. Όχι πως η ίδια το προσπάθησε και πολύ. Υπάρχει μια mainstream gay “συμφωνία” πως μια ξανθιά που θα τραγουδήσει pop θα γίνει αυτομάτως είδωλο της κοινότητας ή έστω υποψήφια. Αν δε είναι εκκεντρική και γράψει στο twitter της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (όπως έχει κάνει η Gaga) ε, τότε το στέμμα το έχει σίγουρο και η gay κοινότητα θα πίνει νερό στο όνομα της, θα αγοράζει τους δίσκους της, θα γεμίζει την κάθε αρένα που θα επισκέπτεται στην παγκόσμια περιοδεία της.

Μετά την κυκλοφορία του “Born This Way” όμως κάτι φαίνεται πως άλλαξε στη σχέση “ακολούθων” και “βασίλισσας”. Κάθε τραγούδι που έχει τόση δημοσιότητα πριν καν παιχτεί για πρώτη φορά, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό για να μην δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Δυστυχώς για την Gaga το συγκεκριμένο κομμάτι (ασχέτως του αν είναι καλό ή όχι) είναι λάθος σε πάρα πολλά σημεία.

Και έτσι ξεκίνησε ο κυκεώνας: οι πιο πιστοί fan της άρχισαν να την γεμίζουν διάφορα όχι και τόσο κολακευτικά επίθετα στα blogs. Το Facebook γέμισε με δισεκατομμύρια αρνητικά σχόλια τόσο για το τραγούδι όσο και για την ίδια. Το Twitter ήταν λες και επρόκειτο για μια παρέλαση από γνώμες 140 χαρακτήρων με σημαία “το τέλος της Lady Gaga”. Τα forums γέμισαν, τα dancefloors σταμάτησαν να παίζουν τα τραγούδια της. Ο κόσμος στο δρόμο συζητούσε για πρώτη φορά το τέλος της.

Η ίδια είχε πει πολύ πριν την κυκλοφορία του κομματιού πως το “Born This Way” θα μιλάει για τους εκκεντρικούς και τους περιθωριακούς, πως – κατ’ επέκταση – θα είναι ο ύμνος της ομοφυλόφιλης κοινότητας και το καλύτερο pop κομμάτι που γράφτηκε ποτέ. Δυστυχώς για αυτήν όμως οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι δεν βλέπουν τους εαυτούς τους σαν φρικιά και περιθωριακούς, όπως λένε τα lyrics του κομματιού, αλλά σαν normal ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική προτίμηση. Και φυσικά όταν σε πολλές χώρες επιτρέπεται να παντρευτούν δεν θα θεωρήσουν καθόλου κολακευτικό να προσπαθήσει η νέα τους “βασίλισσα” να τους σπρώξει και πάλι στο περιθώριο για να κάνει το point της και να πουλήσει τον δίσκο της. Φυσικά τα πάντα δεν είναι ρόδινα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η gay κοινότητα δεν είναι πιο κοντά από ποτέ στο όνειρο της πλήρους αποδοχής.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Lady έχει υποσχεθεί το νέο video του “Judas” να βγει ανήμερα το Πάσχα, με την ίδια ως goth έκδοση της Μαρίας Μαγδαληνής στο πλευρό του Ιούδα! Από τις 15 Απριλίου όπου και ο κόσμος άκουσε το κομμάτι οι απανταχού καθολικοί έχουν “ρίξει στην πυρά” την Gaga κατονομάζοντας την βλάσφημη, σύμβολο του σατανά και διάφορα άλλα όμορφα και χριστιανικά. Είναι κρίμα καθώς η καριέρα της μέχρι τώρα πήγαινε περίφημα και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο λάθος. Όμως αν η Gaga κατάφερε να αποξενωθεί από την ομάδα των πιο πιστών οπαδών της, ίσως η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την εκκλησία να είναι το λιγότερο από τα προβλήματα της.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Music News

More in Music News

Kanye West αντέγραψε την Lorde

O Kanye West αντέγραψε την Lorde;!

Asteropi ChainaNovember 13, 2018
Τάμτα συνεργάζεται με τις ΜΕΛΙSSES

Η Τάμτα συνεργάζεται με τις ΜΕΛΙSSES στο Bachelor 3

Asteropi ChainaNovember 9, 2018
ζωή του Avicii

Κυκλοφορεί το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Avicii που ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα για Όσκαρ

Maria CheimonidouNovember 9, 2018
νέο single του Jackson Wang

«Different Game»: Το νέο single του Jackson Wang από τους GOT7!

Maria CheimonidouNovember 9, 2018
Light #1 στα Youtube trendings

O Light #1 στα Youtube trendings!

Asteropi ChainaNovember 8, 2018

Γυναίκα της Χρονιάς η Ariana Grande!

Maria CheimonidouNovember 7, 2018
Demi Lovato βγήκε από την κλινική αποτοξίνωσης

Η Demi Lovato βγήκε από την κλινική αποτοξίνωσης!

Maria CheimonidouNovember 7, 2018

Zayn Malik: «Δεν είναι φίλος με τα μέλη των One Direction»

Maria CheimonidouNovember 7, 2018
Nicki Minaj γράφει ιστορία

Η Nicki Minaj γράφει ιστορία στο Billboard Hot 100!

Maria CheimonidouNovember 7, 2018