Νέο ρεκόρ για το Glee

Συνεχίζοντας την παράδοση τους, των πρωτοποριακών ρεκόρ σε πωλήσεις, το Glee cast φτάνει σε ένα άλλο ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, αφού έγιναν οι πρώτοι και οι μοναδικοί καλλιτέχνες που έχουν συνολικά 200 τραγούδια μέσα στο US Top 100.

Το Glee cast μπήκε στο Hot 100 για πρώτη φορά το 2009 με την διασκευή τους στο κλασσικό τραγούδι των Journey “Don’t Stop Believin’”, το οποίο βρέθηκε κατευθείαν στο #4. Στα τέλη του 2010, έχοντας βάλει στόχο να γράψουν ιστορία, το Glee cast ξεπέρασε το ρεκόρ των Beatles έχοντας συνολικά 71 τραγούδια στο Top 100. Το Glee Cast κατάφερε και άλλο ένα εκπληκτικό κατόρθωμα το 2011, όταν έφτασε τα 113 τραγούδια ξεπερνώντας το ρεκόρ του Elvis, ο οποίος έχει 108, κάνοντάς τους έτσι επίσημα τους κατόχους του ρεκόρ για τα περισσότερα τραγούδια στα 54 χρόνια της ιστορίας του Billboard. Με αυτόν τον τρόπο, η μουσική του Glee έχει ξεπεράσει ρεκόρ που κατείχαν οι James Brown (91 τραγούδια), Ray Charles (74 τραγούδια) και Aretha Franklin (73 τραγούδια).

Συμβολή στα 200 τραγούδια του Glee Cast έχει και η πρόσφατη διασκευή τους στο “Somebody That I Used To Know”του Gotye, το οποίο πούλησε 170.000 downloads μέσα σε μόνο δύο εβδομάδες. Μέχρι σήμερα το Glee cast έχει πουλήσει το αστρονομικό νούμερο των 43 εκατομμυρίων τραγουδιών και πάνω από 12 εκατομμύρια albums παγκοσμίως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *