Μεγάλο πλήγμα για τη δισκογραφία οι εξεγέρσεις στο Λονδίνο

Με τις ταραχές στο Λονδίνο να συνεχίζονται για πέμπτη μέρα και το κύμα βίας να έχει εξαπλωθεί και σε άλλες Αγγλικές πόλεις, παράλληλα με τις ανεκτίμητες ζημιές που έχουν σημειωθεί σε καταστήματα και κτίρια, ισχυρό πλήγμα έχει υποστεί και η μουσική βιομηχανία.

Μετά από πυκαγιά που ξέσπασε στο Enfield του Λονδίνου τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, μία τριώροφη αποθήκη της Sony DADC τυλίχθηκε στις φλόγες, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το stock ανεξάρτητων δισκογραφικών (όπως η XL Recordings, η 4AD, η Beggars, η Domino και η Rough Trade) που φυλασσόταν εκεί.

Η ανεξάρτητη εταιρεία διανομής PIAS που συνεργαζόνταν με τη συγκεκριμένη αποθήκη ανακοίνωσε την είδηση μέσω της ιστοσελίδας της, πράγμα που οδήγησε σε θύελλα αντιδράσεων μέσω Twitter, με πολλούς εργαζόμενους στη δισκογραφία αλλά και καλλιτέχνες να εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον κάποιων indie labels που έχασαν όλη τους την παραγωγή και δεν είχαν ασφάλιση.

Στο μεταξύ, θύματα των πρώτων επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στο Βόρειο Λονδίνο ήταν και δύο καταστήματα HMV.

Πηγή: Billboard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *