Η Ke$ha ξανά στο Νο1

Τo “We R Who We R“, το πρώτο single της Ke$ha από το νέο album της “Cannibal” βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κατευθείαν στο Νο1 του Billboard Hot 100 αλλά και του Nielsen Soundscan Digital Songs Chart σε Αμερική και Καναδά!

Η Ke$ha είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης με τραγούδι που βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή του Billboard Hot 100 από τότε που το πέτυχε η Britney Spears με το “3” το 2009. Φέτος, το μόνο τραγούδι που κατέκτησε το Νο1 από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ήταν το “Not Afraid” του EMINEM. Μόνο 17 τραγούδια έχουν βρεθεί κατευθείαν στην κορυφή στην ιστορία του Βillboard Hot 100. Η Ke$ha εντάσσεται στην κατηγορία των superstars όπως η Mariah Carey, η Carrie Underwood, η Britney Spears και η Whitney Houston που μοιράζονται αυτή την τιμή. Αυτό είναι το 5ο συνεχόμενο Top10 single στο Billboard Hot 100 για την Ke$ha.

Το “We R Who We R“, στο οποίο έχει κάνει παραγωγή ο Dr. Luke, ο Benny Blanco και ο Ammo, κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στο iTunes Top 10 από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε (εδώ και πάνω από μια εβδομάδα). Το τραγούδι είναι το πρώτο single από το “Animal + Cannibal“, της πολύαναμενόμενης επανακυκλοφορίας τους πλατινένιου album “Animal” και θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου.

Το 2010 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Ke$ha, σε λιγότερο από 10 μήνες μετά το #1 debut του “Animal” τον Ιανουάριο του 2010 έχει γίνει πλατινένιο και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια albums παγκοσμίως. Η Ke$ha θα τραγουδήσει στα American Music Awards στις 21 Νοεμβρίου και είναι και υποψήφια στις κατηγορίες Artist of The Year, Pop/Rock και Favorite Female Artist.

Στις αρχές του μήνα η Ke$ha έγινε η 11η solo τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει τέσσερα Top10 singles στο Billboard Hot100 από debut album όταν το “Take It Off” ανέβηκε στο Top10. Έχει πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια tracks και ringtones μόνο στην Αμερική και 17 εκατομμύρια παγκοσμίως, μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 8.5 εκατομμύρια που έχει πουλήσει το smash breakthrough single “TiK ToK“. Το album “Animal” έχει γίνει χρυσό και πλατινένιο σε έξι χώρες και είναι το biggest selling debut album από διεθνή καλλιτέχνη στην Αγγλία για το 2010. Επίσης είναι υποψήφια για 2 EMA και έχει πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια tracks και περίπου ένα εκατομμύριο albums εκτός Αμερικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *