Εκλογές σήμερα – Μας νοιάζει; Your Voice!

Στα πλαίσια της νέας εκπομπής του MAD TV, Your Voice, που προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, με θέμα τις εκλογές, η Λυδία, η Μαίρη και ο Δημήτρης δέχτηκαν τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών στο στούντιο και άκουσαν τη γνώμη τους γύρω από τις εκλογές και την πολιτική και κυρίως τη σχέση ανάμεσα στους πολιτικούς και τους νέους.

Δείτε μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις που ακούστηκαν στο στούντιο από νέα παιδιά, με λόγο και άποψη.

Μιχάλης, 23 ετών: “Δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία. Το ότι ψηφίζουμε κάποιους πολιτικούς δεν σημαίνει ότι είναι άξιοι αλλά λιγότερο ανίκανοι.

Κώστας, 17 ετών: “Δεν υπάρχει ελπίδα. Τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων αυτή τη στιγμή είναι η παιδεία και η ανεργία“.

Σταυρούλα, 18 ετών: “Πιστεύω στη δράση των νέων. Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν να απαντούν στα ζητήματα που απασχολούν τους νέους.

Βαγγέλης ,18 ετών: “Ο ρατσισμός πέρασε από τις παλιότερες γενιές στις νεότερες. Ευτυχώς οι νεότεροι είναι καλύτεροι.

Ειρήνη, 24 ετών: “Η χώρα έχει πολλά προβλήματα. Μερικοί πιστεύουν ότι με το να μην πηγαίνουν να ψηφίσουν δείχνουν την απέχθειά τους. Φυσικά είναι λάθος μια και έτσι δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Βαγγέλης, 17 ετών: “Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να ψηφίσω. Και αυτό γιατί θέλω να αλλάξουν πολλά πράγματα. Π.χ. πηγαίνω στην 3η Λυκείου και κάνω 19 ώρες φροντιστήριο την εβδομάδα με σκοπό να μπω σε μια σχολή η οποία δεν θα με οδηγήσει πουθενά.’

Άννα, 25 ετών: “Παρότι στη σχολή της διδάσκονται μέσω των Πολιτικών Επιστημών, λύσεις για τα καίρια κοινωνικά προβλήματα, εντούτοις οι πολιτικοί δεν τις εφαρμόζουν.”

Παναγιώτης, 18 ετών: “Θέλω να ψηφίσω τον καλύτερο και όχι τον… λιγότερο κακό! Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει λύση από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις.”

Στην εκπομπή έγινε τηλεφωνική παρέμβαση και από την Ντόρα Μπακογιάννη (Υποψήφια ΝΔ Α ‘ ΑΘΗΝΩΝ), η οποία τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των νέων στην πολιτική, καθώς αν απέχουν, κάποιοι άλλοι θα πάρουν τις αποφάσεις για αυτούς.

Η Ρένα Δούρου (Υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ Β ‘ ΑΘΗΝΩΝ) επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το στούντιο του MAD γιατί όπως είπε, μέσα από την ίδια την εκπομπή διαπίστωσε την εξαιρετική ωριμότητα που επιδεικνύουν τα νέα παιδιά, πράγμα που την κάνει τρομερά αισιόδοξη για τη νέα γενιά.

Δείτε Videos από το Your Voice και συνεντέυξεις υποψήφιων βουλευτών εδώ.

Ποιά είναι η δική σας άποψη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *