Αποδεκατισμένη η ελληνική αποστολή, πριν ξεκινήσουν οι αγώνες!

Μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά όχι για καλό λόγο.

Είναι χαρακτηριστικό πως δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα με τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την Ολυμπιάδα, αλλά και με εκείνον του Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος βρέθηκε θετικός – στο πρώτο δείγμα – σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ύψους βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη, ωστόσο η πλευρά του αθλητή ζήτησε να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα.

Πάντως, ο πατέρας του, Κυριάκος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους Ελληνε πως ο γιός του δεν έχει πάρει καμία ουσία και πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσον αφορά την Βούλα Παπαχρήστου, είχε την ίδια κατάληξη, αλλά για διαφορετικό λόγο. Ο Ελληνίδα αθλήτρια έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter το εξής μήνυμα: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!”, το οποίο οι υπεύθυνοι εξέλαβαν ως ρατσιστικό σχόλιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ανακληθεί η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ίδια η αθλήτρια έσπευσε να εξηγήσει ότι ήταν απλώς ένα αστείο. “Έλεος, δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και για αυτό το ανέβασα. Που να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό. Πως γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω βούλγαρο προπονητή;”, δήλωσε η Βούλα Παπαχρήστου, ενώ… απολογήθηκε και μέσω twitter: “Ζητώ
συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!!Είμαι Αθλήτρια και μόνο! Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!!Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν… δεν είμαιαυτής της ιδεολογίας!”.

Όπως και να ‘χει, δεν γλίτωσε τον αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ενώ έκλεισε και ο λογαριασμός της στο twitter. Την ίδια ώρα, δεν βρήκε στήριξη ούτε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε την “άδειασε”.
Κατά τα λοιπά, η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο χθες είχαμε την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:Μεγάλη Βρετανία-Νέα Ζηλανδία 1-0, Ιαπωνία-Καναδάς 2-1, ΗΠΑ-Γαλλία 4-2, Καμερούν-Βραζιλία 0-5, Σουηδία-Νότια Αφρική 4-1, Κολομβία-Βόρεια Κορέα 0-2.
Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται σήμερα με την έναρξη και του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών με τα εξής παιχνίδια: Ονδούρα-Μαρόκο, Μεξικό- Κορέα, Ισπανία-Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Ουρουγουάη, Γκαμπόν- Ελβετία, Λευκορωσία-Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία-Αίγυπτος, Μεγάλη Βρετανία-Σενεγάλη.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και για όλη την αθλητική επικαιρότητα.

πηγή: infootball.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *