Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple Steve Jobs, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) από την Apple.

Εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, ο Steve Jobs υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iPhone και του iPad, φέρνοντας επανάσταση στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Το 2004 ο Steve Jobs είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος.

Τον περασμένο Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, δίνοντας τα ηνία στον νυν επικεφαλής της Apple Tim Cook.

Ο Jobs, που έδωσε μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου του παγκρέατος, υπήρξε η ψυχή της Apple που μαζί με την Exxon Mobil συγκαταλέγεται στις δύο κορυφαίες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών με τη μεγαλύτερη αξία.

Δικό του υπήρξε και το επιτυχημένο κινηματογραφικό στούντιο, Pixar, το οποίο αγόρασε από τον George Lucas, το ανέδειξε και το πούλησε αργότερα στην Disney.

O Jobs είχε την πρώτη και την τελευταία λέξη όσον αφορά το σχεδιασμό των συσκευών και την αίσθηση που δίνουν, πιστεύοντας ότι “η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί“.

Η λάμψη του Steve, το πάθος και η ενέργεια του ήταν η πηγή για αμέτρητες καινοτομίες που εμπλουτίζουν και να βελτιώσουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος είναι ασύγκριτα καλύτερος χάριν του Steve” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Apple, η οποία καταλήγει ότι “η μεγάλη του αγάπη ήταν για τη σύζυγό του, Λορέν, και την οικογένειά του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους και με όλους όσοι είχαν ζήσει από κοντά τα εξαιρετικά χαρίσματά του“.

Πηγή: in.gr

Video: www.georgakopoulos.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *