Έφυγε από τη ζωή η Whitney Houston

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 48 ετών η διάσημη τραγουδίστρια δεκάδων επιτυχιών και ηθοποιός, Whitney Houston. Τα αίτια του θανάτου της δεν έγιναν γνωστά.

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Los Angeles και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 01:55 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια” δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο New Jersey των Η.Π.Α., η Whitney Elisabeth Houston άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο.

Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία, φήμη και δισεκατομμύρια.

Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το “Whitney” το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο album που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε.

Η Whitney Houston κυρίευσε ως βασίλισσα της pop μουσικής από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές του 2000, πουλώντας εκατομμύρια albums και ερμηνεύοντας δεκάδες επιτυχίες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπέρασαν τα 55 εκατομμύρια. Η φήμη της επεκτάθηκε και πέραν της μουσικής, στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες “The Bodyguard” και “Waiting to Exhale“.

Η φωνή της ήταν ξεχωριστή όπως και η εικόνα της, ισορροπώντας μεταξύ του έντονου sex appeal και της ποιοτικής μουσικής, με επιρροές από τους μαύρους ήχους του αμερικανικού πενταγράμμου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τη θεωρούσαν ως τη διάδοχο της Tina Turner και της Ella Fitzgerald. Η ίδια επηρέασε αρκετές νεότερες τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Christina Aguilera και η Mariah Carey.

Η κυρία του “I wanna dance with somebody” και του “I will always love you” (το δεύτερο κομμάτι είναι από το soundtrack του “Σωματοφύλακα”), που με την καθιέρωση της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και τη κατάκτηση βραβείων Grammy, Emmy και πολλών ακόμη κατηγοριών, απέκτησε το προσωνύμιο “Η φωνή”, προερχόταν από μουσική οικογένεια.

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες της, η αστραφτερή καριέρα της άρχισε να φθίνει, εξαιτίας της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών. Η φωνή της σύντομα έχασε την κρυστάλλινη χροιά της, αδυνατώντας να πιάσει τις υψηλές νότες. Οι πωλήσεις δίσκων μειώνονταν ενώ η δημόσια εικόνα της αλλά και η φωνή της δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα.

Ο μεγαλύτερος δαίμονας είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Είμαι ταυτόχρονα η καλύτερη φίλη του εαυτού μου, αλλά και η χειρότερη εχθρός του” είχε δηλώσει σε μία από τις πιο γνωστές συνεντεύξεις της στο ABC, έχοντας τότε στο πλευρό της τον σύζυγό της, τραγουδιστή Bobby Brown, με τον οποίο είχε έναν θυελλώδη γάμο.

Ο Larry King έσπευσε να συγκρίνει τη Houston με την Judy Garland, τη μητέρα της Liza Minelli, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Στη μακριά λίστα των βραβείων που έλαβε συμπεριλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards. Μέχρι το 2010 είχε βραβευτεί συνολικά 415 φορές.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *