“Έρχονται Με Την Ομιχλη”

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΝΗ ΣΙΟΥΛΑ

Μέσα στο όνειρο ο Κωνσταντίνος καλεί την αδερφή του. Το κάλεσμά του θυμίζει τραγούδι, αλλά είναι προειδοποίηση…Τα δύο αδέρφια είναι μέρος ενός σχεδίου που τους υπερβαίνει.
Αναπάντεχη έκπληξη από μια πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας. Η Αγνή Σιούλα «ξαναδιαβάζει» ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια της δημοτικής μας ποίησης, την παραλογή «Του νεκρού αδελφού», και καταφέρνει εντελώς αβίαστα και φυσικά να μεταφέρει τα θέματα της μοίρας, του θανάτου και της μεταστροφής της τύχης στον σύγχρονο κόσμο τεσσάρων εφήβων της βόρειας Ελλάδας. Στο Έρχονται με την ομίχλη απολαμβάνουμε ένα καθηλωτικό μείγμα φαντασίας, παραφυσικών φαινομένων, παράδοσης, τοπικής μυστηριακής ομορφιάς και εφηβικής δύναμης.

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η 16χρονη Αρετή έχει μετακομίσει σε ένα μικρό χωριό της παραμεθορίου κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μετά τον θάνατο του πατέρα και του αδερφού της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ζει με τη μητέρα και τη γιαγιά της και, τρία χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, έχει αρχίσει πια να στέκεται στα πόδια της, όταν μια σειρά από γεγονότα έρχονται το ένα μετά το άλλο να αναστατώσουν και κυριολεκτικά να ανανοηματοδοτήσουν τη ζωή της. Τι σήμαινε, τελικά, εκείνο το δυστύχημα που της στέρησε τους αγαπημένους της; Ήταν στ’ αλήθεια δυστύχημα; Ποια είναι η ίδια της η μητέρα αλλά και η δυνατή γιαγιά που τόσο τους έχει συμπαρασταθεί στο δράμα τους; Γιατί έβλεπε από μικρή εφιάλτες; Κι αν όλα αυτά αφορούν το παρελθόν της νεαρής Αρετής, το παρόν της δε θα μείνει απρόσβλητο από τον κυκεώνα των σταδιακών αποκαλύψεων που ανατρέπει την καθημερινότητά της στερώντας της κάθε βεβαιότητα: Γιατί εκείνη και ο Βλαδίμηρος αισθάνονται αυτή τη φοβερή έλξη από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους; Τι προσπαθεί να πει και στους δύο ο Κωνσταντίνος, ο νεκρός αδερφός της Αρετής, όταν εμφανίζεται στα όνειρά τους; Και, πάνω απ’ όλα: Πόσος χρόνος απομένει για να δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα τόσο θεμελιακά ερωτήματα; Όχι πολύς: Γιατί αυτοί παραμονεύουν στο σκοτάδι και έρχονται με την ομίχλη…

Η Αγνή Σιούλα γεννήθηκε στην Κοζάνη και έζησε εκεί έως το 2007. Στη συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά της σε ένα μικρό χωριό των Σερρών, για να μεγαλώσουν τα παιδιά της μακριά από τον θόρυβο και τα καυσαέρια των πόλεων. Από το 1991 εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, ενώ παράλληλα και για τέσσερα έτη εργάστηκε ως εργαστηριακή συνεργάτιδα στο Τ.Ε. Ι. Δυτικής Μακεδονίας και στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία και έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων.

Το Έρχονται με την ομίχλη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *